Nagy hajrázók, új bajnokok

Ez történt a tavalyi Junior Nyílt Bajnokságon!

Idén 27. alkalommal rendezik meg a nagy hagyományokkal rendelkező Magyar Junior Nyílt Bajnokságot augusztus 26-28. között. A tradicionális verseny közeledtével pillantsunk vissza együtt, hogy mi történt a 2015-ös évben, ahol izgalmakban és fordulatokban ezúttal sem volt hiány.

Magyarország XXVI. Junior Bajnoksága jó és nyugodt körülmények között zajlott. Mindhárom versenynapon kellemes golfos idő fogadta a játékosokat, a pálya, a verseny előtti napok esőzései ellenére, jól előkészített és jó minőségű volt. Rajthoz állt a teljes magyar junior válogatott keret, de a hazai játékosokon kívül a környező országokból is érkeztek golfozók: Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Csehország, valamint Lettország, Litvánia és Finnország versenyzői is részt vettek a rangos eseményen. Végül 8 nemzet 43 játékosának összesített értékelésére került sor.

A bajnokság helyszínéül szolgáló kisoroszi pályáról tudjuk, hogy nem egyszerű, hiszen szélesen kezdődik és a greenek felé egyre szűkül, így óvatosan kell bánni a drive-olással. A 18-as szakaszt nem csak a pálya, de Magyarország legnehezebb etapjának is mondhatjuk, hiszen nagyon könnyű ezen a helyen hibázni.

A nyitónapon ennek többen is áldozatául estek. Példaként említhetnénk a szlovén Strasek Luka-t (dupla bogey), Jernejcic Hana-t (dupla bogey), Sävelä Aleksi-t (tripla), vagy a 2015-ös balatonudvari Herend Kupa győztesünket, Surányi Balázst is, aki csak +5-tel tudott lejönni a 18. lyukon. Magyar bajnoknőnknek, Briglovics Borókának is meggyűlt a baja pálya ezen részével, triplát ütött.

A 16 fős női mezőnyben a győzelemért, - ahogy azt vártuk - Vadkerti Adél (OLGC) és Briglovics Boróka (PGCC) junior válogatott küzdött. A nyitónap után még a kétszeres Magyar Kupa győztes Vadkerti Adél vezetett, majd a második napon Boró -1-es körrel magához ragadta a vezetést és nem is engedte, hogy kicsússzon a kezei közül. Így az 55. Magyar Amatőr Bajnoki címe után összesítésben 233 ütéssel, újabb címet gyűjtött be. Legnagyobb riválisa Vadkerti Adél (OLGC) 241 ütéssel végzett a második helyen. A dobogó legalsó fokára a szintén tatai Old Lake színekben induló versenyző, Tóth Maya Napsugár (144) állhatott.

Az igazi izgalmakat a fiúk mezőnye tartogatta. Az utolsó nap előtt szorosan követték egymást a srácok (Greff Bálint 152 ütés, Strasek Luka 153, Vojteh Burkelca Kristjan 153, Csányi Olivér 154, Závaczki Bálint 154, Rózsa Dávid 155), így egy-egy jobban elkapott kör aranyat érhetett). A két napon keresztül vezető 2014-es magyar junior bajnok, Greff Bálint 79-es körrel zárta a tornát, ami kevésnek bizonyult a pozíció megtartásához, sőt a nyílt kategóriában a Top 3-ba sem sikerült beverekednie magát. Végül meg kellett elégednie a hazai mezőny harmadik helyével.

Nemzetközi és hazai mezőnyben is, a nagyot hajrázó Závaczki Bálint (228) győzött, a szintén kitűnő játékot mutató 2014-es Év Junior Golfozója, Csányi Olivér (230) előtt. Nemzetközi kategóriában a cseh Jokic Marko (231) lett a harmadik, míg a magyar mezőnyben Greff Bálint (231) állhatott a dobogó harmadik fokára.

Díjazottak:

Junior Fiú Nyílt Bajnok I-II-III.: Závaczki Bálint, Csányi Olivér, Jokic Marko

Junior Fiú Magyar Bajnok I-II-III.: Závaczki Bálint, Csányi Olivér, Greff Bálint

Junior Lány Nyílt Bajnok I-II-III.: Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Tóth Maya Napsugár

Junior Lány Magyar Bajnok I-II-III.: Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Tóth Maya Napsugár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés