Nüanszok döntöttek

A hazánkban rendezett European Team Shield Championship második napja a nagy küzdelmekről marad emlékezetes. Dacolva az időjárással és a papírformával, válogatottjaink felvették a kesztyűt Lettország, illetve Horvátország legjobbjaival, így a csütörtöki első match play napon jelesre vizsgáztak.

A verseny 45 perces csúszással kezdődött, villámveszély miatt, majd heves esőzés jött és - hosszabb-rövidebb időre - a szervezők visszahívták a játékosokat a klubházba, majd elkezdődhetett az öldöklő csata a négy közé jutásért.

 

Ki-ki meccs a lettekkel

Először férfi válogatottunkért szoríthattunk, akik a hatodik helyen kvalifikálták magukat az első match play napra, a legjobb nyolc közé. A stroke play kört a 3. pozícióban záró Horvátországgal néztek szembe. Akár csak a nyitányon most is Meznerics Gergely, Krämer András (párosban), Szeberényi Máté és Horváth Marcell (egyéniben) állt az elütőre.

Hihetetlen harc volt a pályán, ahol a lelkesedés vitte előre a srácokat, ami végig pariba tartott minket az erősebb horvátokkal. Kicsire voltunk attól, hogy felborítsuk a papírformát és nagy bravúrt elérve, bejussunk az első négybe.

Szeberényi Máté a második napra is átmentette bajnoki formáját és már a 14. szakaszt követően (5&4) megálljt parancsolt ellenfelének. Párosunk Meznerics Gergely - Krämer András pedig késhegyre menő meccset vívott a Brnic Adam - Stepinac Marko duóval és csupán az utolsó előtti lyukon maradtak alul ellenfelükkel szemben.

Ezután minden szem az egyénit játszó 2013-as bajnokra, Horváth Marcellre szegeződött, és feszülten várhattuk, melyik csapat felé billen a mérleg nyelve. Végül, nagy csatában ugyan, de alulmaradt Karaula Lukaval szemben 3&2-es arányban, így a horvátok jutottak a négy közé.

További eredmények az első nyolc között:

Málta – Lettország 2:1

Szerbia – Törökország 2:1

Bulgária – Liechtenstein 1:2

Pénteken, reggel 8 órakor Bulgáriával játszik a magyar férfi válogatott és a következő két napban az 5-8. helyekért játsszunk.

Egy hajszál döntött

A női mezőny 9 nemzetét, a stroke play eredmények alapján, egy ötös és egy négyes csoportba osztották. Női válogatottunk harmadikként jutott az első match play körbe, ahol Lettország várt rájuk. A fiúk meccse is nagyon szoros volt, de ez a csata azt is felülmúlta. Nagyszerűen küzdöttünk, az akarat is megvolt, de ellenfelünk egy hajszállal jobbnak bizonyult.

Kétszeres magyar bajnoknőnk Batta Krisztina, újdonsült bajnokunkkal, Szabó Antóniával az oldalán küzdött a pontokért. Végig fej-fej mellett haladt a két duó, ide-oda pattogott a labda, ám végül a lett páros gyűjtötte be a pontot. Majd következett többszörös Magyar Kupa győztesünk Vadkerti Adél, aki ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be a pontunkat (4&3).

Ekkor döntetlen volt az állás. Dobele Lindán és Tóth Maya Napsugáron volt a sor, hogy eldöntsék küzdelem végkimenetelét. Mayának az egyik legerősebb lettel kellett felvennie a versenyt. Döntővel felérő párharc volt, hol az egyik, hol a másik lány vezetett. Maya mindent megtett, de alulmaradt ellenfelével szemben.

Törökország a mai napon pihent, míg a csoportunk másik mérkőzésen 2:1-es arányú szerb győzelem született Bulgária ellen.

Pénteken - a fiúkhoz hasonlóan - Bulgáriával játszik a magyar női válogatott, és ha sikerül nyernünk, akkor még az utolsó napon a dobogót is megcsíphetjük. Ria, Ria!

Eredményeket ITT tekintheti meg!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés