Mester a tanítványairól

 

Az alakuló felnőtt válogatott szövetségi kapitányát, a Highland Golf Club vezető pro-ját, Szigeti Csabát kerestük fel, hogy értékelje tanítványai teljesítményét az 56. Magyar Amatőr Bajnokság fényében:

Először is gratulálok a győzteseknek. Rózsa Dávid (aki kedden a felnőtt válogatott mezét is átvehette), és Szabó Antónia a három napos tornán nyújtott teljesítményével megérdemelten lett bajnok. Antónia gyönyörűen játszott és képes volt az utolsó napon, a második szakaszon ütött triplája után felállni és +3-mal zárni napot és ezzel győzni a mindenki által favoritnak tartott Vadkerti Adél előtt. Ez mindenképpen figyelemre méltó, csakúgy, mint Dávid kiegyensúlyozott score-jai (+3, +3, +4).

Ami a tanítványaimat illeti:

Sajnálom, hogy Briglovics Boróka (mandulaműtéte után lábadozott), valamint Tóth Maya Napsugár (Young Masters-en versenyzett) nem voltak a bajnokságon. Kíváncsi lettem volna ők mire lettek volna képesek.

Büszke vagyok Zilahy Csabára, aki felvette a kesztyűt a fiatalokkal és a dobogó második fokára állhatott. Kiegyensúlyozott volt, jól tartotta magát. Csaba nagy harcos, aki már évek óta pariba van a fiatalokkal.

Vu Fanny hozta, amit vártam tőle. A terv az volt, hogy 15-ös átlag score-t játsszon, amit szinte teljesített is, +47 lett a vége. Tudni kell, vele mindössze két hónapja kezdtünk el intenzíven edzeni, hiszen az elmúlt évben a tanulás élvezett prioritást.

Orosz Vanda 20 éves amerikai egyetemista, aki önmagához képest jól játszott (+44). Az ő esetében a versenyrutin hiányzik.

Ifj. Csiki Péter sajnos az elmúlt időszakban nem találja a fonalat és emellett szerencséje sincs. Birdie nélkül zárta a bajnokságot annak ellenére, hogy technikailag jobb, mint valaha. Egyszerűen nem jön ki a lépés. Benne van a jó eredmény lehetősége, csak ki kell hozni/hoznia magából.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés