Zilahy nagyszerűen hangolt az EGA versenyére

 

Az 56. Magyar Bajnokság második helyezettjével Zilahy Csabával beszélgettünk, aki a téthez mérten rendkívül koncentráltan és stabilan játszott, amit körszámai is jól mutatnak (79, 77, 77). Csaba ebből a remek teljesítményből erőt merítve készülhet a szerdán startoló EGA versenyre, az European Team Shield Championship-re, ahol az első nyolcba várja a Horváth Marcell, Krämer András, Meznerics Gergely, Szeberényi Máté, Zilahy Csaba összeállítású magyar férfi csapatot.

„Küzdelmes bajnokság volt, ahol főleg az első napon, eddig nem tapasztalt izgalmi állapotba kerültem, hiszen tudtam, hogy ebben a mezőnyben én is az esélyesek közé tartozom, akik megnyerhetik a bajnoki címet. - kezdte értékelését Zilahy Csaba, majd a riválisairól ejtett néhány szót:

Kötél Bencéről, Bertényi Bencéről és Holló Zsomborról tudtam, hogy idén még verhetőek, de jövőre már nem, ha ilyen ütemben fejlődnek tovább. A bajnokság előtt Szeberényi Mátéra, vagy Meznerics Gergelyre fogadtam volna, ugyanakkor Csányi Olivér és Rózsa Dávid is ott volt a favoritjaim között.

Olivér nagyon szépen játszott, Tóth Janóhoz tudnám hasonlítani, ő ütötte ilyen szépen a labdát. Ugyanakkor az utolsó napon rossz döntéseket hozott és ennek köszönheti, hogy végül a dobogóról is lecsúszott.

Rózsa Dávid nagyon jó volt és gyakorlatilag egy másodpercig sem volt esélyünk ellene. Okos játékot mutatott be, nem vállalt felesleges kockázatott, ahol azonban tökösnek kellett lennie, ott bátor volt. Dávid a tavalyi évhez képest előnyére változott. Érettebb és alázatosabb lett. Megérdemelten nyerte meg a magyar bajnoki címet.”

HG: Hogyan értékeled a saját játékodat?

Az első két napon az első hat, illetve a 18. szakaszt kivéve remekül ment a játék gyakorlatilag par-t játszottam, azonban az említett etapokon ütéseket hagytam a pályában, ami elvette az esélyét a végső győzelmemnek. Ettől függetlenül elégedett vagyok.

HG: Aztán jött az utolsó napon a golfbajnok, Horváth Marcell, mit tudott hozzátenni a játékodhoz?

Nyugalmat. Az utolsó napon 1-2 lyukat leszámítva semmi izgalom nem volt, ahhoz képest, hogy az utolsó flight-ban indultam és ehhez Marci nagyban hozzájárult. A személyisége higgadtságot és erőt adott a pályán. Hasonló típusúak vagyunk, ráadásul egy napon is születtünk talán ennek is köszönhető, hogy jóban vagyunk. Rendkívül jó meglátásai voltak, amivel átlendített az első két szakasz holtpontján úgy mentálisan, mint technikailag, (bogey, dupla bogey) és a harmadikon birdie-t is ütöttem. Sokat beszélgettünk a putt-okról és ügyesen próbált rávezetni, hogy ne féljek hosszabban ütni őket.

 

HG: Milyen elvárásokkal indultok a szerdán rajtoló European Team Shield Championship-en?

Kedd délután a nyitóünnepséggel veszi kezdetét az EGA verseny. Az első napi stroke play kör nagyon fontos, hiszen ez határozza meg az erősorrendet, majd ezt követően match play versennyel folytatódik a játék három napon át. Csapatunkat Horváth Marcell, Krämer András, Meznerics Gergely, Szeberényi Máté és jómagam alkotja. Én az első két napon nem játszom. Az első nyolcba várom a magyar férfi csapatot a tavalihoz hasonlóan, amikor a 6. helyen végeztünk, de igyekszünk a papírformát némileg felborítani…

 

A fiú csapat mellett Batta Krisztina, Briglovics Boróka, Szabó Antónia, Tóth Maya Napsugár és Vadkerti Adél alkotta csapatért is szoríthatunk! Ria, Ria!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés