O'Sullivan nyerte a hétvégi ranglista versenyt

Magas páratartalom nehezítette a játékot

Az 56. Magyar Amatőr Bajnoksággal párhuzamosan ranglista versenyt is rendeztek szombaton, a Zircen található Forest Hills Golf Club-ban, ahol, mint mindig, értékes nyeremények, jó hangulat és jó társaság várta a versenyzőket és családtagjaikat. A kilátogatókat a golf mellett tesztvezetés, wellness használat és a szálloda remek étterme fogadta, melyek együtt biztosították az egész napos kellemes időtöltést.


Magyar szempontból igazi klasszisok részvételével zajlott a zirci verseny. Az első flightok önmagukért beszéltek. Ott volt sokszoros magyar női bajnokunk Kocsis Réka, vagy a háromszoros szenior bajnok Kovács Titusz, de ugyanúgy tiszteletüket tették az igazi ranglista specialistáknak számító Müller Ralph és O`Sullivan Gearoid, valamint Dibusz László a magyar szenior bajnokság korábbi második helyezettje.


Az esemény hangulatáról és színvonaláról sokat elmond, a mostanában, oly sokat említett részvételi arány. Telt ház volt Forest Hills-ben, a 15 flight 10 percenként indult az 1-es elütőről.


A jól előkészített, remek állapotban lévő pályán egész nap a fülledt levegő volt az úr. A magas páratartalom sokaknak komoly erőpróbát jelentett, szinte megbénította a játékot. A speciláisabb körülményekhez legjobban O'Sullivannak sikerült alkalmazkodnia, aki 77 ütéssel teljesítette a bruttó kategória első helyezettjeként a versenyt. Csupán két ütéssel lemaradva a második helyen végzett Dibusz Lászlót, akinek ugyan becsúszott egy kisebb hiba a második kilencen, de két birdie-vel így is sikerült észre vétetnie magát.


Jó hír a fél szemmel már az Eb-re figyelő senior válogatott számára, hogy többen a csapatból dobogón vagy dobogó közelben végeztek. Takács János jó formába lendülve, a harmadik helyen zárta a zirci versenyt, 82-es score-ral, együttállásban a szintén senior Zsurzsa Sándorral.


Díjazottak:

Bruttó I.: O'Sullivan Gearoid

Nettó Férfi A Hcp 0-18,0 I.: Duska Sándor

Nettó Férfi B Hcp 18,1-36,0 I.: Csizmadia Ákos

Nettó Junior: Kobale Soma

Nettó Női Hcp 0-36,0 I.: Török Lászlóné Edit

Nettó Senior I-II-III.: Jászkuti László 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés