Greff Bálint illusztris társaságban

Finálé a Young Mastersen

Az elmúlt hetekben mindig volt valamilyen nemzetközi verseny, amiről a hazai hírek között beszámolhattunk, ugyanis ezek a versenyek magyar részvétellel zajlottak. Az elmúlt napokban azonban egészen új szintre léptünk: következett a Young Masters! Csütörtöktől szombatig tartott esemény, amely a 2014-es tornához hasonlóan az extrém időjárási körülményekről és a viharszünetekről marad emlékezetes. Nekünk magyaroknak emellett Greff Bálint teljesítménye miatt feledhetetlen.


2016-ban a Tóth Maya Napsugárt, Czernecki Laurát, Závaczki Bálintot és Greff Bálintot érte az a megtiszteltetés, hogy képviselje hazánkat Európa egyik legrangosabb 16 év alatti tornáján a Young Mastersen, amely kiemelt helyet foglal el az európai utánpótlás versenyek között.


Magyarjaink közül korosztályos magyar bajnokunk Greff Bálint alkotott maradandót, aki 12. helyével sikerül bekerülnie a korábban a Top 20-ban végző magyarok szűk elitjébe. Palanszki Benjamin 2007-ben a 20., Kővári Dániel 2009-ben a 7. lett, míg Lajtai-Rózsa Csilla 2013-ban elért 4. helyezésével minden idők legjobb magyar eredményével büszkélkedhet a Young Masters történetében. Az ő hármasukhoz csatlakozott most Bálint is.


A fentiekből is látható, hogy nem túl gyakran esik meg, hogy egy serdülőkorban lévő magyar játékos, a 16 év alatti golfozók legfontosabb európai seregszemléjén az élmezőnyben végezzen.


Greff ragyogó teljesítménye mellett azonban fontos szót ejtenünk Závaczki Bálintról is, aki a második napi 82-es score-ja után egy masszív 73-mal(!) zárta a záró napot, amellyel végül nyolc helyet javítva a fiúk mezőnyében a 35. lett.


A lányoknál Tóth Maya Napsugár az utolsó napi 83-as ütésével végül a 38. helyen végzett, míg Czerneczki Laura az első két napos stabil 83-as eredménye után 91-gyel teljesítette az utolsó napot, amivel a 48. helyen zárt.


Játékosaink eredményei:

Greff Bálint (73, 75, 74)

Závaczki Bálint (79, 82, 73)

Tóth Maya Napsugár (88, 78, 83)

Czernecki Laura (83, 83, 91)


Az országok rangsorában a 4 játékos eredményéből a legjobb 3 eredményt értékelik. Ennek értelmében sikerült előrelépnünk, hiszen a 2015-ös 25. helyezés után, idén a 19. helyet sikerült megszereznünk 700-as eredménnyel. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés