Rózsa és Somogyi is nagyszerűen teljesített

A július 18-i zirci forduló után szerdán tovább robogott a hazai Junior Tour mezőnye. A helyszín ezúttal a közkedvelt és igen technikás vonalvezetésű balatonudvari par 72-es pálya volt, ahol (ahogy lenni szokott a 18 szakaszos pályáknál), a nagyobbak 18-at, míg az U10-es kategória lányai és fiai 9 lyukas versenyen mérhették össze tudásukat. Többen ott voltak a hétvégén megrendezendő 56. Magyar Bajnokság indulói közül, akiknek a Junior Tour IX. fordulója tökéletes főpróbaként is szolgálhatott.

A nap egyik legjobbja a 2015-ös év junior fiú golfozója, Rózsa Dávid volt, aki 80-as eredménnyel, U18-as kategória diadallal melegített a hétvégi Magyar Amatőr Bajnokságra, amelynek egyik esélyese. Második helyen Vaszkó Zsombor (87), míg a harmadikon Gágyor Bálint (88) végzett. 

Szintén remekül teljesített a kisebbik Rózsa fivér, Dani (83) is, aki a második lett az U14-es fiú kategóriában az egyre jobb formát mutató és remekül játszó riválisa, ifj. Sárközi Ricsi (82) mögött. Harmadik lett ebben a kategóriában a Zala Springs versenyzője, Stanic Matej (86).

Somogyi Bence volt a nap másik nagy nyertese, hiszen 77 ütésből teljesítette a változatos vonalvezetésű balatonudvari pályát. Eredményével magától értetődően az U12-es kategória győzelmét söpörte be Benzsay Zsombor (83) és Vu Péter (87) előtt.

A legkisebb fiúknál (U10) Lenkei Ambrus (46) győzött Kovács Gergő (47) és Dickinson Dani (48) előtt.

A lányokat csupán 3 kategóriában értékelték. Az U10-es kategóriában Földházi-Nagy Petra (53) magabiztosan győzött. A másodikon helyezett Kende Bori (61), míg a harmadik Dankó Mira (70) lett. A népesebb 12 év alatti lányoknál már valamivel szorosabb volt a helyzet. Berkenyei Daniella (89) győzött Jaczkovics Emma Éva (93) és Lengyel Letícia Anna (94) előtt. Az U18-asoknál Vaszkó Eszter (100) az első, míg Zink Laura a második lett.

A Junior Tour utolsó állomásait majd október 24-én és október 25-én tartják.  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés