Finn uralom az első napon

Rózsa Dani megütötte élete első eagle-jét

Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, hat magyar fiatal golfozónk képviseli a magyar trikolórt a hétvégén a nemzetközi helyszíneken.  A magyar junior válogatott képviseletében – Szemerey Lili, Jancsik Renáta, Rózsa Dávid, Rózsa Dániel- az Észt Junior Nyílt Bajnokságon, addig Závaczki Bálint Belgiumban, míg Csányi Olivér Litvániában küzd a minél jobb helyezésekért. Kezdjük a legtöbb magyar játékost foglalkoztató tornával az Észt Junior Nyílt Bajnoksággal.

A Balti-tenger mellett elterülő 18 lyukú White Beach golfpályán rendezték meg pénteken a háromnapos torna nyitónapját, amely egy nagyon technikás links típusú pálya, amelyet a vízakadályok és a szintkülönbségek tesznek igazán izgalmassá.

A bajnokság alkalmával a fiúk és a lányok külön mezőnyt alkotva - U12/U15/U18/U21- küzdenek a bajnoki címért. Míg a nagyobbak (U18/U21) 54, addig a kisebbek (U12/Z15) 36 lyukon mérik össze tudásukat.

Válogatottunk tagjai körül legkorábban Szemerey Lili (hcp: 6.3) állt az 1-es elütőre és ütött el pontban 10:00 órakor a hazai pályán versenyző Tammo Hanna-Maria (4.4) és a finn, Suoniemi Aki-Jussi (6.9) társaságában. Lili flight-társaihoz képest is remekül teljesített, hiszen mindkettőjüket megelőzve végzett a 2. helyen az összevont U21-es fiú/lány kategóriában 83-at ütve. A mezőny élén magabiztosan a finn, Rutanen Arttu áll 74-gyel.

 

Csapatunk másik lány tagja a 13 éves Jancsik Renáta (10.1) a 10 főt számláló U15-ösök között indult. Renáta 13:30-kor ütött el és Lilihez hasonlóan az 1-es elütőn kezdett. A főleg finn és észt versenyzővel teletűzdelt mezőnyben fiatal játékosunk 83-as eredményével a harmadik helyről várja a következő kört, mindösszesen két ütéssel lemaradva a vezető finn, MERILÄINEN Ainotól (81).

 

A fiúk mezőnyében a Rózsa fivérekért szoríthatunk. Az idősebbik testvér Dávid talán a legerősebb kategóriába került, hiszen a 18 évesek csoportjában 25 versenyzőből, 20 finn golfozó van három észt és egy lengyel játékos mellett, így nem is meglepő, hogy 2015-ös év junior golfozója egy finn és egy hazai észt golfozót kapott flight-társként. Dávid jól teljesített, hiszen a pálya első felét +3-mal, míg a második kilencet 0-ra hozta, így az előkelő T5. helyről várhatja a folytatást. Nem meglepő, hogy itt is egy finn vezet Rutanen Jesse (-3) személyében.

 

Hasonló összetételű mezőnyben versenyez testvére Rózsa Dani is az U15-ösök között, így kíváncsian vártuk, hogyan teljesít. Nem is okozott csalódást, hiszen remekült játszott. +2-es első és hátsó kilencének köszönhetően a T3. helyen zárta a napot. Ráadásul megütötte pályafutása első eagle-jét is a pálya 14. szakaszának par 4-esén. A kategóriát a finn, Tuusa Saku vezeti együttállásban 73 ütéssel.

 

A teljes Eredménysor ITT

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés