Helyzetjelentés Surányi Balázstól

Közeleg a Herend Kupa

Július másodikán kilencedik alkalommal állnak rajthoz a Herend Kupa nevezettjei, közöttük Surányi Balázs is, aki címvédőként ragad ütőt hétvégén.

HG: Milyen volt a szezonkezdésed?

SB:Sajnos a golf idén tavasszal eléggé háttérbe szorult. Francia két tannyelvű iskolába járok, ahol jövőre fogok érettségizni, az idei év jegyei pedig már beleszámítottak a bizonyítványba. Sokat tanultam az utolsó hónapban, a nyár pedig egy strandröplabda bajnoksággal indult, meg persze nyári munkával, egészen augusztusig dolgozni fogok. Hétvégén jön a Herend Kupa, ezért a héten zsinórban négy napot is edzettem, hogy megpróbáljam behozni az eddigi lemaradásokat. Ma is játszottunk 18 lyukat, a pálya nagyon jó és szép, azt pedig nem is kell mondanom, hogy a balatonudvari pálya mindig is a szívem csücske volt.

HG: Milyen volt a korábbi években a Herend Kupa hangulata?

SB:Hangulatügyileg mindig is tökéletes volt a verseny, de emellett a díjak is nagyon értékesek, így nem csoda, hogy minden évben elég sokan neveznek rá. Reggeltől kint várják a helyezetteket a herendi porcelánvázák, amelyek gyönyörűek és nem utolsó sorban jól mutatnak a képeken is.

HG: Szeretnéd megvédeni a tavaly elnyert bajnoki címed?

SB:Természetesen ez az abszolút cél előttem, jól játszani, jó kört összehozni. A balatonudvari csapat számára mindig is fontos volt a Herend Kupa és nagy öröm volt tavaly megnyerni, ugyanis mindig is az elsőszámú vágyaim között szerepelt. Szerettem volna egy igazi herendi vázát, amiért én küzdöttem meg. De ha reálisan gondolkodunk, akkor a címvédésre nem sok esély van, ahogy említettem csak nagyon kevés játékra volt lehetőségem mostanában. Ez az első olyan szezonom, amikor kifejezetten keveset tudtam csak a pályán lenni.

HG: Lesz még néhány fontos verseny az évben, például a Magyar Amatőr Bajnokság, majd augusztusban a Nyílt Bajnokság és a Junior Bajnokság. Te is ott leszel a versenyzők között?

SB:A fő verseny számomra, hogy az Udvari klubcsapat erősödjön, alakuljon, és hazai pályán elnyerjük a címeket. Egyelőre a dátumokat sem tudom, hogy pontosan mikor lesz a nyílt és a junior bajnokság, de augusztusban már a golfé lesz a főszerep az életemben, így biztosan az indulók között leszek. Addig egy stabil, magabiztos játékon dolgozom, hogy később score építésről is tudjak biztosakat mondani.

HG: Alakulóban van egy felnőtt válogatott, amelynek jelenleg Szeberényi Máté mellett Horváth Marcell és Csányi Olivér a tagjai. Te is szívesen csatlakoznál?

SB:Pont abban az időszakban vagyok, amikor a koromból kifolyólag már nem lehetek a junior válogatott tagja, így igen, nagyon megtisztelő lenne, ha engem is felkérnének. Az időbeosztásomon lenne mit csiszolni, hogy az érettségi mellett a válogatottságra is megfelelő idő jusson, de nem mondanék nemet, ha meghívnának a felnőtt válogatottba.

 

Jelentkezési határidő: 2016. 07.01 14:00 óra.

Versenyre való nevezésüket megtehetik a Royal Balaton Golf & Yacht Club recepcióján, telefonon +36 87 549 200,
valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Mindenkit szeretettel várnak Baltonudvariban július 02-án délelőtt 11 órára!

 

VERSENYKIÍRÁS ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés