Visszatekintő, avagy mi történt tavaly a Herend Kupán?

Surányi Balázs Brillírozva nyert

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező Herendi porcelán nevét viselő bajnokság szombaton, Balatonudvariban. A tradicionális hagyományokkal rendelkező verseny közeledtével pillantsunk vissza együtt, hogy mi történt a tavalyi Herend Kupán.

A 2015-ös évben a hét utolsó napján, vasárnap tartották a golfozók egyik legkedveltebb versenyét. Az ország nagy részére megérkezett a hideg front széllel társulva, így ez mindenképpen érzékenyen érintette a részvételi arányt. Ennek ellenére az ijedtség nagyobb volt, hiszen kellemes időben, már-már golfos időben rendezték meg a tavalyi Herend Kupát.

Az esemény főszponzora a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. volt. Az elmúlt évekhez hasonlóan volt labdafestés Herend mintákból, illetve a porcelánkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek az érdeklődők. A nap nagy meglepetése volt a Sarlós Zsuzsa által magas színvonalon vezetett luxus parfümbemutató, ahol a játékos formában ismerkedhettek meg a kilátogatók a különböző illatokkal.

A herendi porcelánért folytatott nagy csata sem maradt el, amelyet imponáló játék után, Surányi Balázs emelhette a magasba a korábbi Herend Kupa győztes, Kovács Titusz, illetve a harmadik Miszlai Sándor előtt, aki próbálta tartani a lépést flight-társaival, de a vasárnapi napon nem sikerült kihasználnia a hazai pálya előnyét.

Kovács Titusz fáradtan érkezett a versenyre, elmondása szerint némileg megzavarta a kék és a sárga elütő közötti távolságkülönbség. Ettől függetlenül élvezte a versenyt, hiszen a Balatonudvari pálya kihívásokkal teli szakaszai miatt a kedvencei közé tartozik. „Idén kevesebb megmérettetésen tudtam elindulni, mint szerettem volna, így a Herend Kupa egy jó erőfelmérő volt a hamarosan kezdődő luxemburgi senior európa bajnokság előtt (van még mit gyakorolnia). Gratulálok a győztesnek, Surányi Balázsnak, aki dinamikusan játszott főleg az első kilencen. Több versenyre és ezáltal több tapasztalatra van szüksége és akkor még sokra viheti a magyar golfban!”

A versenyen egyenesen taroltak a hazai versenyzők, hiszen hat kategóriából ötben is győztek. Bruttó kategóriában a már említett Surányi Balázs, Nettó Férfi A kategóriában Miszlai Sándor, Nettó Férfi B kategóriában Fischedick Martin és Nettó Senior Férfi kategóriában pedig, Szálasi Rudolf győzedelmeskedett. A maradék két értékelésben a Forest Hills Golf &Tennis Club játékosa, Turkovics Ica (Nettó Női I.), illetve a senior nők között nettóban, az újonnan alakult senior női válogatott tagja, Molnár Lászlóné győzedelmeskedett.

2015-ös Díjazottak:

Bruttó I.: Surányi Balázs (RBGYC)

Nettó Férfi A Hcp 0-18,0 I-II-III.: Miszlai Sándor (RBGYC), Wieser Jürgen, Dr.Boros Roland

Nettó Férfi B Hcp 18,1-36 I-II-III: Fischedick Martin (RBGYC), Dr. Szócska Miklós, Tóth Csaba

Nettó Női I-II-III.: Turkovics Ilona (FHGCC), Krénusz Andrea, Sándor Virág

Nettó Senior Férfi I-II-III.: Szálasi Rudolf (RBGYC), Kovács Titusz, Pataky Nicolas

Nettó Senior Nő I-II-III.: Molnár Lászlóné (BHGC), Wieser-Takács Zsuzsa, Zsadányi Ildikó

Leghosszabb ütés: Surányi Balázs

Legközelebb a zászlóhoz: Kovács Titusz

 

VERSENYKIÍRÁS ITT

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés