Playoff döntött a ProAm versenyen

„Nagyon örülök, hogy a részese lehettem”

Sikeresen zárult az első férfi PGA golfverseny Magyarországon, ahol a zárónapon egy jó hangulatú, izgalmas Pro-Am mérkőzésre is sor került, melynek keretében 1 profi és 3 amatőr alkotott egy csapatot. Élményeiről a magyar profi válogatott oszlopos tagja, Lugosi Tamás számolt be lapunknak.

 „Az eredményemmel elégedett vagyok, hiszen valljuk be egy 73-as és egy 72-es kör nem rossz! Természetesen reménykedtem, hogy elcsíphetek hazai pályán egy dobogót, de sajnos most ez nem jött össze. Elégedett lehetek, mert több sérülés is hátráltatott a verseny előtt és alatt egyaránt, de sikerült ezeket a lehető legjobban kezelnem.

Egy örök élmény marad a hétvége. A körülmények, a pálya, a szervezés mind tökéletes volt, amit ezúton is szeretnék megköszönni a verseny főtámogatójának az MMBF-nek, támogatómnak a VETTER Hungary-nak, valamint a Profi Golf Sportági Szövetségnek, hogy lehetővé tették a magyarországi Czech PGA Tour versenyt.

Fizikailag is megterhelő napokon vagyunk túl, ahol főleg a szombati napra gondolok, amikor is a forróság alaposan próbára tette a játékosokat. Profi verseny volt, profi pinpozíciókkal, ahol még a legjobbakat is kihívás elé állította. A Pannónia nem nehéz stratégiailag, azonban greenen való játék annál inkább. A putt volt a siker kulcsa! Ha valaki is egy kicsit bizonytalan volt a gurításoknál nehéz helyzetbe került. Jó magam kétszer is hármat putt-oltam a greenen és látva a szoros eredményeket ez sokba került.  

Erősségileg milyen volt a mezőny?

Erős volt, hiszen a krém ismét elütőhöz állt. Hagyományosan a top20-ban végző játékosok részt vettek és a score-rokból is jól látszik odatették magukat. Valamennyi cseh játékossal játszottam már együtt, így bátran mondhatom nagyon ügyes és jó játékosokból áll a mezőny. Az alacsony létszám annak tudható be, hogy a cseh golfoktatók elfoglaltságaik miatt nem vállalták be a magyarországi utat. Reméljük, a sikeres forduló után a következő alkalommal már itt lesznek!

Milyen volt a ProAm, ha jól tudjuk izgalmas végjátékot hozott számotokra?

Egy nagyon jól sikerült verseny volt. Nagyon élveztem, hogy a tanítványaimmal játszhattam együtt, akik mind 25 hcp felettiek. Ennek fényében a -7-es eredményünk még kiemelkedőbb.J Igazi csapatmunka volt. Ha valaki rontott, mindig volt valaki, aki szépített. Együttállásban a harmadik helyen végeztünk, így Playoff-ra került sor a 10, 11, 17-es szakaszon a csapat két profi golfozója között.

Végül mind a három szakaszt lejátszva a negyedik szakaszon, a 10-esen maradtam alul cseh riválisommal szemben, ugyanis vízbe ütöttem a labdát.

Mi a következő időszak programja?

Továbbra is mind Balatonudvariban edzőként, mint profi játékosként is próbálok helytállni a következő időszakban. A Balatonnál már dübörög a szezon, így egyre több tanítvány érkezik hozzám, így nem hagyom, hogy a versenyzés az oktatás rovására menjen és fordítva.  Már érzem a megfelelő arányokat az oktatás és a versenyekre készülés között.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés