Műhelytitkok Kötél Balázstól

Ahogy azt már megszokhattunk, Kötél Balázs időről-időre megosztja véleményét a nagyközönséggel. A héten a közösségi médiában adott hangot nemtetszésének, amiért a magyar média nem számolt be az amerikai US Openről. A Hungariangolf most teret adott Balázsnak, hogy részletesen kifejthesse nézeteit az ügyről. De ha már sikerült őt utolérnünk, megkérdeztük a Kötél-Bertényi Műhely jelenlegi munkájáról és jövőbeli céljairól is.

Miután a hét elején a közösségi oldalon megszólítottak minket, muszáj megkérdeznünk: mire gondolt konkrétan?

Semmi különösre nem gondoltam, csak nekem rosszul esik, hogy semmi fejlődés nem történik a sport népszerűsítése terén. Tudom, hogy ennek előmozdítása nem egyes pályák, és golfmédiumok egyéni feladata lenne, de akkor is nagyon rossz ezt a vegetációt látni! Mert anélkül, hogy bemutatnánk a világelitet, és rendszeresen beszámolnánk róla, nehezen elképzelhető a népszerűsítés! A kosárlabda, a póker, a Darts és az NFL is akkor lett igazán népszerű amikor bemutatták a sportág legnagyobbjait! Ma az internet korában talán kicsit könnyebb ezt eljutattni a közönséghez, még TV nélkül is. Bár tény, hogy az igazi sikert az hozná, ha lennének élő közvetítések, kezdésnek legalább a 4 nagy tornáról!

Áttérve a műhelyre, mi újság a gyerekekkel? Milyen célokkal vágtok neki az idei esztendőnek?

Köszönjük, mindenki lelkesen készül, mindenkinél más az a fontos verseny, amire koncentrál. Most lett vége az 5 napos Martin-féle edzőtábornak, hétvégén pedig Szlovéniában, a Szlovén Junior Bajnokságon lesz jelenésük a srácoknak. Reméljük valamennyien a tudásuk felett teljesítenek majd. Eddig Greff Bálint és a Holló Zsombor maradt el kicsit a várakozásoktól. Bálint ugyan megnyerte a Match Play Bajnokságot, de az első kör ott sem volt az igazi. Utána szépen játszott, de neki nem szabadna 78 felett játszania! A Magyar Kupán is napi 2-3 ütés maradt a pályán, mentális problémák miatt, és sajnos Cipruson is ez volt a helyzet. De reméljük innentől beindulnak és jól szerepelnek a következő versenyeken. Hozzátenném, nagy bánatunk, hogy a Szövetség a Magyar Bajnokságot a Young Masters-el azonos időben szervezi! Ezt nem is igazán értjük, mert ezzel 4 éljátékost vettek ki  a mezőnyből! Ez példátlan, pláne annak fényében, hogy 2 éve 5 héttel tolták el a versenyt, pontosan azért, hogy Csicsi is el tudjon indulni!

A fiatalabbak hogy szerepeltek, és mit terveztek a szezon második felére?

A kicsiknél Bence játszott a legkiegyensúlyozottabban. A szlovák junior touron és a Magyar Kupán kifejezetten jól játszott. Skóciában is csak a legelső 9 szakaszt rontotta el, a maradék 45-ön szépen játszott. De ebből talán megtanulta, hogy komoly mezőnyben nem lehet 4-5 szakaszt „ingyen oda adni” a többieknek. Talán 2 gyenge köre volt eddig. A fő versenye 3 hét múlva lesz Amerikában a IMG World championships-en. Szeretnénk ha ott igazán jól játszana. De természetesen minden verseny fontos. Sőt minden ütés fontos! Bertényi Bencének és a Horváth Ákosnak is voltak jó körei, de még több napon keresztül nekik nem mindig jön össze. De ők még csak 12 évesek lesznek, van még idejük. És ha a gyerekek továbbra is így fejlődnek, sikeres esztendők következnek kis csapatunk számára.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés