Breaking! Tradícióteremtés: a Czech PGA először Magyarországon

Sajtótájékoztató az Academy Golf Clubban

Június 22-től 25-ig tart a Czech PGA Tour negyedik, Magyarországi fordulója, amelynek a máriavölgyi Pannónia Golf & Country Club ad otthont. A verseny apropóján június 21-én, délelőtt 10 órakor egy reggelivel egybekötött sajtótájékoztatón vehettek részt a golf iránt érdeklődők, ahol a verseny szervezői mellett a teljes magyar válogatott részt vett.

A sajtótájékoztatón Makszin Áron, a Profi Golf Sportági Szövetség főtitkára mellett Csikós Gábor, a verseny koordinátora és Rostislav Mechúr, a verseny főszervezője ismertették a részleteket. A napindító eseményen mindannyian kiemelték, hogy nagy örömére szolgál a magyar golféletnek, hogy Közép-Európa egyik legrangosabb sorozatát sikerült Magyarországra hozni. A következő években pedig remélik, hogy nemcsak újraszervezni, de fejleszteni is tudják majd a nemzetközi verseny hazai fordulóját.

Nyolc ország több mint 40 játékosa küzdhet a 15 ezer eurós összdíjazásért illetve az eredményes szereplés változatos szabadkártyákat is hozhat a házhoz. A férfiak dominálta mezőnyben idén egy női golfozó is próbára teszi magát. A magyar válogatott tagjain kívül is szerepelnek majd magyar származású, profi státuszú versenyzők a júniusi fordulón. Csütörtökön és pénteken 2 x 18 strokeplay játékra kerül sor, szombaton pedig ProAm keretében összesen 18 csapat áll majd pályára texas scramblet játszani, 1 profi és 3 amatőr versenyző alkotja majd a felállást.

A hat tagú profi nemzeti együttes a válogatott edzője, Jonathan Mannie és segítője, Hahn Árpád közös felügyelete alatt készültek a PGA tourra: Lugosi Tamás kisebb sérülését leküzdve kifejezetten jó állapotban van, Palanszki Benjámin és Hahn Roland felfelé ívelő tendenciát, Lugosi Balázs pedig stabil eredményeket tud felmutatni.

Rostislav Mechúr a magyar tradícióteremtés lehetőségét kiemelve a máriavölgyi pálya kiváló minőségének is szót emelt -ami Lackó Zoltán és csapatának köszönhető-, és őszintén üdvözölte a jelenlévőket, akik mindannyian a csodás verseny beharangozójának szentelték az első csésze kávéjukat.

A verseny főszervezőjével és a magyar válogatott tagjaival készült interjúkat a Hungarian Golf Magazin hamarosan megjelenő számában olvashatják majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés