Egy nehéz nap krónikája

 „Holnap egy új nap és élvezni fogjuk a pályát és a játékot!”

Lajtai-Rózsa Csilla újra elütőhöz állt a keddi napon, ám ezúttal nem LETAS versenysorozat, hanem az Evian bajnokság európai selejtező körében ragadott ütőt Franciaországban. A kétnapos torna tétje nem kisebb, mint a 2016-os év utolsó, ötödik női major tornájára, az Evian Championshipre való bejutás, amelyet szeptember 15-18. között tartanak majd.

A bajnokságról tudni érdemes, hogy egy nagyon rangos eseményről beszélünk, amelyet Antoine and Franck Riboud álmodott meg és hozott létre 1994-ben azzal a céllal, hogy női golfozóknak egy nívós versenyt hozzanak létre. Ezt a tényt támasztja alá, hogy az eddigi győztesek közt találhatjuk Helen Alfredssont, Catrin Nilsmarkot, Karrie Webbet, Michelle Wiet, Natalie Gulbist, Suzann Pettersent, vagy a tavalyi győztes Lydia Ko-t, csak hogy néhányat említsünk.

Az idei mezőny is igen erős, hiszen a május 31. és június 1. között európai selejtezőben találhatjuk a jelenlegi olimpia Top 60-as lista 8 játékosát: a 2015-ös év LET játékosát Nicole Broch Larsent, a dán Nanna Koerstz Madsent, a norvég Marianne Skarpnordt, a finn Noora Tamminent, az orosz Maria Verchenovat, a holland Anne Van Dam-ot, a svájci Fabienne In-Albont és az indiai Aditi Ashok-ot.

Profi golfozónőnk, Lajtai-Rózsa Csilla a gyakorló nap után a pályát gyönyörűnek és izgalmasnak találta, Kedvenc részének a második szakasz par 3-asát emelte ki, ahol gyönyörű a kilátás a Genfi-tóra és az Alpokra. A practice day alkalmával még szemerkélt az eső, ettől függetlenül a fairwayek nem voltak vizesek, így golfozónkkal együtt reménykedtünk benne, hogy ideálisabb körülmények várnak a játékosokra, mint Spanyolországban, ahol vizes pályán kellett játszani.

A nyitó napra rátérve:

Összesen 68 játékos 23 országból képviselteti magát a 36 szakaszos tornán május 31. és június 1. között, melynek nyitókörét rendezték a keddi napon. A hőmérő higanyszála egész nap nem érte el a 20 fokot, a szél mérsékelt volt (22 / 25 km/h).

Többszörös magyar bajnokunk, Lajtai-Rózsa Csilla valamivel 9 előtt ütött el az 1-es tee-ről a harmadik flight tagjaként Olafia Kristinsdottir és Manon de Roey társaságában.

Csicsi vegyesen kezdett, hiszen az első szakaszon birdie-t, a másodikon bogey-t, míg a harmadikon par-t játszott, amit a pálya negyedik szakaszának par 4-esén egy újabb bogey követett. A következő két szakaszon par-t ütve megtartotta score-ját, és a pálya első par 5-ösén egy zseniális birdie-vel ismét even par-ban állt. A hátralévő két szakaszt par-ra és bogey-ra hozva +1-gyel fordulhatott.

A pálya második felén Csicsi sajnos felült a hullámvasútra, amiről nem nagyon tudott leszállni. 10-esen és a 11-esen dupla bogey-t ütött, míg a 12-eson birdievel próbálta kompenzálni az összeszedett hátrányt. A 13-ason part játszott, majd a 14-esen egy újabb dupla bogey került fel a score kártyájára, így már összesítésben +6-ban állt. A 15. és a 16. szakaszon par-t és birdie-t játszva ugyan javította score-ját, de az utolsó két szakaszon duplát játszva +9-cel fejezte be a kört az Evian Golf Club par 71-es pályáján.

 

Csicsi természetesen nem volt elégedett:

„Ez a pálya jól ki van találva és megbüntet, ha hibázol. Magabiztosan ütöttem a labdát és remekül putt-oltam, de a hibáimat sokszorozva kaptam vissza. Szerintem ezen a pályán különösen fontos, hogy ismerd, hol eshetsz le es hol nem, sajnos én sokszor szerencsétlenül pattantam.

Holnap egy új nap és élvezni fogjuk a pályát és a játékot, mert hát azért ez Evian.”

Eredmények: 

 
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés