Biztató jelek vannak, de a győzelem még várat magára

Csütörtökön elrajtolt a IV. Olimpiai Reménységek Tornája a szlovákiai Skalica Golf Club-ban. A magyar junior válogatott EOHT csapatának nem volt könnyű dolga, hiszen mind a lányokra, mind pedig a fiúkra két-két komoly match play kör várt, az utóbbi években egyeduralkodó cseh válogatott és a szintén nagyon erős szlovénok ellenfeleként. A nehéz és küzdelmes nap után, pénteken bár csak egy mérkőzést játszottak csapataink, a feladat most sem volt könnyű. A fiúk délelőtt Ausztriával, a torna egyik sötét lovával, míg a lányok két órától Szlovákia válogatottjával mérték össze tudásukat.

 

Lássuk, hogy alakult a péntek fiataljaink számára, melynek legfontosabb kérdése az volt, képesek vagyunk-e megújulni a nehéz nap után?

Szoros meccs Ausztria ellen

A fiúkat az az Ausztria várta délelőtt, amelyik a nyitónapon meglepte a többszörös győztes, Csehország válogatottját. Bár a csehek végig szorossá tudták tenni a párharcokat, az 1:4-es eredmény megmutatta, hogy Ausztria igen komoly játékerőt képvisel, és oda kell rájuk figyelni.

Ilyen előjelek után nem sokkal tíz előtt vette kezdetét a pénteki match play kör, ahol játékosaink bár az eddigi legszorosabb csatában, végül azonban 2:3 arányban alulmaradtak osztrák riválisaikkal szemben. Már a páros verseny is Bertényi Bence és Kötél Bence révén szorosra sikeredett, akik foursome formában végig ott voltak ellenfeleik nyakán, végül ha kevéssel is, de vereséget szenvedtek (2/1). A délelőtt nyerő emberei Závaczki Bálint (1/0) és Holló Zsombor (1/0) voltak, akik kiélezett csatában hozták a pontokat. Hasonlóan nagyot küzdött 2014-es junior bajnokunk Greff Bálint is, aki 4-es szakaszhátrányt ledolgozva, csupán play off-ban maradt alul riválisával szemben

Felvillanás a lányoktól

A nap másik, a mi szempontunkból érdekes párharca a lányok Szlovákia elleni szereplése volt, ami kiélezett csatát hozott. 1,5: 3,5 fél arányban szenvedtünk vereséget Szlovákiával szemben. Párosunk Jaczkovics Emma Éva és Hoffman Gréta nagy arányú hátrányt szedett össze már a pálya első felében, így már a 10. szakasz után abba kellett hagyniuk a küzdelmeket (9/8). Egyéniben Jancsik Renáta (5/3) és Kiss Polett Karolina (5/4) is nagyot küzdött ugyan, azonban a második kilencen ellenfelük jobbnak bizonyult.

A szépségtapaszt végül Czernecki Laura Panna és a nyitómérkőzés óta a csapat stabil pontjának számító Tóth Maya Napsugár tették fel. Maya pontot hozott (3/2), míg Laura szoros csatában döntetlent játszott (AS). 

A szombati játénapon Lengyelország vár fiainkra.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés