Day győzelemmel hangolt a Mastersre

Az ausztrál végig verte a világot a WGC-tornán

Jason Day sikerével ért véget a World Golf Championship sorozat idénybeli második tornája, a Match Play verseny. Day az elődöntőben Rory McIlroyt verte, a fináléban pedig Louis Oosthuizent. Sikerével az ausztrál ismét világelső és önbizalommal telve várhatja az idény első Major-tornáját, a Masterst.

Jason Day az austini tornán Graeme McDowellel, Thongchai Jaideevel és Paul Casey-vel került egy csoportba. Az ellenfelek közül McDowellt 3&2-vel, Jaidee-t 5&3-al verte az ausztrál, míg Casey betegség miatt hat szakasz után feladta a mérkőzésüket. A csoportkör után Brandt Snedeker várt Day-re, ám ő sem tudta megoldhatatlan feladat elé állítani, az ausztrál őt is 3&2-re győzte le. A negyeddöntőben az ausztrál ugyan ilyen arányban verte az amerikai Brooks Koepkát, majd jött az abszolút rangadó Rory McIlroy ellen. Ez a mérkőzés talán a torna legjobb meccse volt, végül Day került ki győztesként (1 up) és várhatta a finálét Louis Oosthuizen ellen. Az előzetes eredmények alapján úgy tűnt, hogy a döntő is szoros meccset hozhat, hiszen a dél-afrikai a négy között a spanyol Rafael Cabrera-Bellót verte nagyon simán. Viszont amilyen simán nyert Oosthuizen Rafa ellen, olyan simán kapott ki Day-től, az ausztrál 5&4-re győzött, így pályafutása második WGC-trófeáját vehette át. Day 2014-ben már megnyerte a Match Play tornát, mostani sikerével ismét világelső lett, ugyanis Jordan Spieth már a 16 között kiesett éppen Louis Oosthuizen ellen.

Jason Day pályafutása 9. PGA Tour tornagyőzelmét aratta, 2014 februárja óta, tehát valamivel több mint két év alatt immáron a nyolcadikat. Nem véletlenül tartják a Masters egyik legnagyobb favoritjának, amelyen 2011-ben már közel került a győzelemhez, ám végül másodikként zárt. Idén minden adott az első augustai győzelemhez, persze ehhez az ellenfeleknek is lesz néhány szava...


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés