Alex új módszerrel készül

 A következőkben újabb magyar bajnok golfozót kerestünk fel, hogy vajon ő, hogyan halad a felkészülésével. Ezúttal Simmes Alexanderrel beszélgettünk, aki az idei évtől német színekben versenyez.

A következőkben újabb magyar bajnok golfozót kerestünk fel, hogy vajon ő, hogyan halad a felkészülésével. Ezúttal Simmes Alexanderrel beszélgettünk, aki az idei évtől német színekben versenyez.

HG: Hogyan, kivel készültél és mire helyeztétek a hangsúlyt a holtszezonban?

SA: Dominik Müllerrel készültem St. Leon-Rotban. A Technikára nem fektettünk oly nagy hangsúlyt. Máshogy állunk hozzá ehhez a szezonhoz. Szerintünk az fontos, hogy a játékos megismerje saját lendítését, játékát és ne próbálja begyömöszölni az alapvető golf ABC keretei közé. Inkább arra fókuszáltunk, hogy teljesítsek. Sokat beszélgetünk szituációkról és hozzáállásokról.

A Golfklubnál van egy óriási Indoor, amit egész évben lehet használni reggeltől estig. Télen ott készültem a legtöbbet. A mindennapjaimat is segíti, mert így nem kötődik a naplementéhez az edzésem vége, hanem bármeddig tudom folytatni. De nem viszem túlzásba, mert a pihenés, az alvás esszenciális a tanulási folyamatban.

HG: A Global Junior Golf sorozat portugáliai állomásán álltál az elütőre. Hogyan értékeled ezt a versenyedet?

SA: A Global Golf sorozat portugáliai állomása volt idén az első versenyem, amin az új hozzáállást és apró technikai csiszolásokat is kipróbáltam. Egész jól sikerült ahhoz képest, hogy első versenyem volt. 74, 71, 74 (+2, -1, +2) eredménnyel a 7. helyen zártam a versenyt viszonylag szeles körülmények között, amivel elégedett vagyok. Érzésem szerint egyik nap sem játszottam kiemelkedően.

Nem úgy tekintek erre a teljesítményre, mint egy jó ómenre. De az már látszik, hogy annyira nem lehet rossz, amit csinálok, amin dolgozom.

HG: Elkészült már a versenynaptárad? Mik lesznek a főbb versenyeid?

SA: Még nincs kész teljesen a versenynaptáram. Csak a főbb versenyek vannak meg. A Klub nagyon sokat tesz értem, cserében fontos, hogy a kiemelt német versenyeken és a Kramski DGL-en játsszak. Ezek az események sokszor fedik egymást nagyobb nyílt bajnokságokkal és más nagyobb versenyekkel. De pár napon belül kész lesz a teljes programom.

HG: Mi a folytatatás Portugália után?

SA: A Ping szponzorál engem és nemrég érkezett meg az új szettem, amit a következő napokban még be fogok játszani, megpróbálom centire pontosan belőni a távolságokat. Majd március elején dél Franciaországban lesz egy AlpsTour állomásom.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés