Floridai edzőtábor

 Lassan februárt írunk és közeledik a BMW Golf Cup márciusi Világdöntője, Dél-Afrikában. A háromfős „delegáció” egyik férfi tagjával, Kiss Ferenccel beszélgettünk, aki december közepén Floridába utazott, ahol főként a golf szerepel a programjában.

Februárt írunk és közeledik a BMW Golf Cup márciusi Világdöntője, Dél-Afrikában. A háromfős „delegáció” egyik férfi tagjával, Kiss Ferenccel beszélgettünk, aki december közepén Floridába utazott, ahol főként a golf szerepel a programjában.

HG: Idén is nagy feladatok várnak rád.

-Nagy feladatok?! Szerintem inkább nagy események, élmények éve lesz 2016.! Ráadásul egy csodás 2015-ös véghajrát követően, hiszen az Audi versenynek hála december elején Mexikóban volt alkalmam golfozni, december közepe óta pedig Floridában, s majdhogynem, innen utazok március elején Dél-Afrikába, a BMW világdöntőjére persze előbb kiélem családomon a szeretethiányomat, ami már igen-igen nagy és addigra a kis unokám is világra jön!

HG: Hogyan telik a floridai edzőtábor? Kivel utaztál?

-Single vagyok idekint, de hogy handicapileg is az legyek, még nagyon messze van! Bár, már volt alkalmam összemérni játéktudásomat több single HCP-ssel, sőt PRO-val is, azért inkább egyéni a gyakorlásom, mondjuk úgy, az edzőtáborom. Ami nem csak játékból áll, hanem fizikailag és mentálisan is erősítem, illetve fejlesztem magam.

HG: Milyen pályákon játszottál?

-Volt alkalmam igen neves tervezők (Jack Nicklaus, Tom Watson vagy épp Arnold Palmer) által megálmodott pályákon játszani, például a Walt Disney pályákon, vagy a Reunion pályán, ahol Annika Sorenstam-nek van az akadémiája. De ezeken a helyeken nem is mindig a pálya volt számomra érdekes, hanem inkább a klubok működése, a golfozók és a személyzet egymáshoz való viszonya, mintha mindenki egy nagy családhoz tartozna, a Golfot Szeretők Családjához! Na, ezt otthon nagyon kevés helyen érzem igazán, talán a Török család által működtetett Forest Hill’s pályán, vagy szó szerint a törököknél…

HG: Korábban említetted, hogy a tél folyamán az a cél, hogy fizikálisan és mentálisan megerősödj.

-Igen, azt gondolom, hogy a családtól, a szeretteidtől távol lenni erőt próbáló feladat még akkor is, ha az Internet világában ez ma már nem annyira távoli, de az biztos, hogy erősíti az elmét, amit fizikai ráhatásokkal, edzésekkel nagyon jól lehet kompenzálni.

Egyet fizet, kettőt kap akció! Ez itt amúgy is nagy divat!

HG: Milyen edzéstervvel készülsz a Világdöntőre és az idei szezonra?

-Stratégiával, mint mindig!

Mivel a rövidjáték az erősségem, így inkább taktikailag készülök! A Bertényi-Kötél-Martin (Cummins) műhelynél a lányomat kísérve megtanultam, hogy nem kell azért zászlót támadni, mert más azt teszi, mert tud nagyot ütni… és hogy nem az a lényeg, hogy melyik ütővel mekkorát ütsz, hanem a pontosság! Az sokkal fontosabb, hogy 7-es vas távolságon belül max. 3 „shot” a megengedett! Ezt gyakorolom, meg a putt-ot, az itteni greeneken, - a sebességük és a méretük miatt, - remélem, hasznosak lesznek Dél-Afrikában!

A hazai szezonra egyébként különösebben nem készülök… kevés olyan verseny van, ami engem lázba hoz! Stroke-ban hiányzik a távolság az ütésemből, nettóban pedig igazából nem szeretek játszani, bár ennek ellentmond az Audi és a BMW, de azokon most 5 évig úgy sem indulhatok!:)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés