Egy díjkiosztó margójára

 December 15-én, kedden a Sportok Házában tartotta meg a Magyar Golf Szövetség az Évzáró és Díjátadó ünnepségét, melyet évek óta rendszeresen megrendeznek. Hol kötődik rendezvényhez, hol nem. Az idei ünnepség az utóbbi évek hagyományait követve egyszerű volt, catering volt, Sportok Háza volt, beszédek voltak, díjak voltak. Csak az ünneplés hiányzott. Sem díszítésben, sem zenében nem volt ünnep. Ha nincs a junior válogatott és nincsenek a díjazottak egy-két vendégükkel, akkor szinte kongunk a hatalmas terembenHol voltak a barátok, a golfkedvelők, a klubok és a sajtó képviselői, a magyar golf szereplői, akikkel osztozhattunk volna örömünkben.

December 15-én, kedden a Sportok Házában tartotta meg a Magyar Golf Szövetség az Évzáró és Díjátadó ünnepségét, melyet évek óta rendszeresen megrendeznek. Hol kötődik rendezvényhez, hol nem. Az idei ünnepség az utóbbi évek hagyományait követve egyszerű volt, catering volt, Sportok Háza volt, beszédek voltak, díjak voltak. Csak az ünneplés hiányzott. Sem díszítésben, sem zenében nem volt ünnep. Ha nincs a junior válogatott és nincsenek a díjazottak egy-két vendégükkel, akkor szinte kongunk a hatalmas teremben. Hol voltak a barátok, a golfkedvelők, a klubok és a sajtó képviselői, a magyar golf szereplői, akikkel osztozhattunk volna örömünkben.

Ismételten felemás érzésekkel hagytuk el a „gála” helyszínét. Felemás érzésekkel, hiszen egy díjátadó mindig büszkeséggel és örömmel tölti el a szívünket, mégis egy űr maradt bennünk. Díjátadót vagy ünnepséget azért rendezünk, hogy értékeljük az évünket, elismerjük az év legjobb teljesítményeit, eredményeit. Nem elég, ha mi felvesszük a legszebb ruhánkat, fontos, hogy a hely, ahova igyekszünk, megérkezünk szintén ünneplőbe öltözzön. Hiába az ünnepi beszéd, a sok finom étel, a szép ruha, ha nincs, akivel elfogyasszuk az étkeket, akihez szóljunk beszédekkel, azaz vannak, csak kevesen. Ők a díjazottak, akiket ünnepelni szeretnénk, akiket példaként állítanánk, és akikre büszkék vagyunk.

Ennek a napnak ajándéknak kéne lennie a magyar golftársadalom számára, és nincs fontosabb annál, minthogy az ajándékot szépen előkészítsük, becsomagoljuk és izgatottan átadjuk.

Egy űr maradt bennünk megint. Ha nem tudjuk szeretni magunkat, avagy nem engedjük szeretni magunkat, miért várjuk el, hogy szeressenek bennünket. Ha nem akarjuk világgá kürtölni, hogy lélegzünk, életben vagyunk, eredményeink vannak, sőt mi több büszkeséggel tölt el bennünket, hogy van kit, kiket ünnepelnünk.

Fontos, hogy elismerjék eredményeinket, melyekre méltán lehetünk büszkék. Legyen szó akár a juniorokról, a felnőttekről vagy a szeniorokról. A gála utolsó pillanatáig vártuk a neveket, akikre az év golfozói mellett (akiknek ezúton is gratulálunk és büszkék vagyunk rájuk)egész évben felnézhettünk. Kezdve a korosztályos és felnőtt bajnokainkkal, folytatva egészen a szenior nettó válogatottig. Nyilván nem lehet mindenkinek díjat adni, de nem is ez a cél. Kell tudni mérlegelni, dönteni, hogy kik a díjazottak és esetleg kik részesülhetnek elismerésben. Sokszor egy elismerő szó többet jelent egy díjnál, főleg ha az már a díjátadón szétesik. 

Karácsony közeledtével álljon itt e pár sor Márai Sándortól, hogy miről is szól az ünnep:

„Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.

Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.

Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

Az év golfozói:

női kategória győztese: Szatmári Vivien Réka

férfi kategória győztese: Szeberényi Máté

junior lány kategória győztese: Vadkerti Adél

junior fiú kategória győztese: Rózsa Dávid

szenior női kategória győztese: Wieser-Takács Zsuzsa

szenior férfi kategória győztese: Kovács Titusz

legjobb profi játékos kategória győztese: Palanszki Benjamin

legsikeresebb klub kategória győztese: Pannonia Golf & Country Club

A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó golfozók és a golfszakma képviselőit a klubok és a golfszakma szavazatai alapján ismerték el.

Az év golf felfedezettje: Kötél Bence

Az év golf eredménye: Vadkerti Adél – Lengyel Junior Bajnokság 1. hely

Az év golf eseménye: Szenior Európa-bajnokság

Az év golf projektje: Zala Springs Golf Resort

Az év golf klub menedzsere: Harnos László

Az év golf edzője: Böndicz Gergő

Magyar Golfhírességek Csarnoka: Lakatos Vilmos

Első magyar golfozóként az Univerziádén: Horváth Marcell


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés