Máté élete formájában!

 Ugye mindannyian emlékeznek még az augusztus elején, a nyári forróságban megrendezett őrületes hajrát hozó Magyar Amatőr Nyílt Golf Bajnokságra? Igen! És a bajnokság egyik főhősére, Szeberényi Mátéra? Igen! Vele beszélgettünk a 2015-ös év tapasztalatairól, legemlékezetesebb és legnehezebb időszakáról.

Ugye mindannyian emlékeznek még az augusztus elején, a nyári forróságban megrendezett őrületes hajrát hozó Magyar Amatőr Nyílt Golf Bajnokságra? Igen! És a bajnokság egyik főhősére, Szeberényi Mátéra? Igen! Vele beszélgettünk a 2015-ös év tapasztalatairól, legemlékezetesebb és legnehezebb időszakáról.

HG: Milyen érzések kavarognak benned a 2015-ös szezonnal kapcsolatban? Elég sok minden történt körülötted: caddy kaland, új munkahely és új lehetőségek… Hogyan értékeled ezt munka és a golf szempontjából?

A caddy szerepkör határozta meg a szezon elejét és utólag is azt mondom, hogy nagyon élveztem. Olyan helyekre jutottam el Csillának köszönhetően, ahová nem biztos, hogy valaha lehetőségem lett volna, nem beszélve a Tour-t övező légkörről. Ez a kaland az itthoni szezon indultával lassan véget is ért, de kezdődött egy új! Nagyon jó évet tudhatok magam mögött minden szempontból, jól sikerült a beilleszkedés a Pannónián, miközben a játékom is végig nagyon rendben volt, szóval 2015-re mindig szívesen fogok visszagondolni.

HG: A 2015-ös évben ismételten a Pannonia Golf & Country Club nyerte az év klubja díjat. Mivel érdemelte ki Clubod ezt az elismerést?

A klubok közötti versenyben a Pannónia eredményén rengeteget dobott juniorjaink teljesítménye. Ezen felül Briglovics Gábor szerepvállalásával kialakult egy mag, amely szép lassan csapatot épített maga köré, úgy gondolom, hogy erre minden klubnak égető szüksége van. Életre kelt a Klub, ennek ékes bizonyítéka volt a klubcsapat bajnokságon elért eredményünk két férfi és egy női csapattal.

A Pannónia egész évben meg tudta adni vendégeinek azt, amit egy klubnak tudnia kell: jó hangulatot kimagasló színvonalú szolgáltatás mellett.

HG: Ismételten te lettél az ÉV Férfi Golfozója? Milyen érzés újra ünnepelni?

Az év végéhez közeledve mindenki elkezd számolgatni és végig gondolja, hogy is szerepelt. Ősszel már rápillantottam a pontokra és volt egy pont, mikor azt gondoltam, hogy játszottam annyira jól az év első felében, hogy ha nem kapok díjat, én akkor is a legjobb szezonomként fogok 2015-re visszaemlékezni. Persze jó érzés újra átélni, immáron háromszor sikerült és minden ilyen elismerés egy visszaigazolás, hogy jó úton járok.

HG: Miként tekintesz vissza az elmúlt évre? Mit kaptál a 2015-ös évtől?

Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem minden téren. Az új munkahelytől, kollégáktól és klubtagoktól rengeteg pozitívumot kaptam, amit át tudtam ültetni a mindennapjaimba, valószínűleg ennek is köszönhető, hogy váratlanul sokat fejlődtem a pályán. 2013 óta fokozatosan egyre inkább a golf nyert prioritást, úgy karrier, mint elsődleges érdeklődési kör terén. A barátaim azt szokták mondani, nagyon szerencsés vagyok amiatt, hogy azt csinálom, amit szeretek és még jól is érzem magam munka közben. Igazuk van. J

HG: Mi volt számodra a 2015-ös szezon csúcspontja, vagy legmélyebb gödre, ha volt ilyen?

A csúcspont 3 napig tartott. Még mindig kicsit felfoghatatlan, ami a Nyílt Bajnokságon „elkapott”, kezdve a -2-es körrel, majd a 3 nap utáni even par eredménnyel és a második hellyel. Ezek után a kreatív versenynaptár összeállításon volt a hangsúly, nehogy visszacsússzon a hendikeppem 3 fölé :D

Egy jó szezon egyik legfőbb ismérve, hogy nem hogy legmélyebb gödröt nem találok, gödröt sem nagyon.

Inkább mondok még egy csúcspontot, a Klubcsapat Bajnokságot, amit nagyon emlékezetes körülmények között, csupán egy ütéssel nyert meg a Pannónia Green Masters csapata.

HG: Hol töltöd a karácsonyt, ha kívánhatnál, mit kérnél?

A Karácsonyt minden évben a családommal ünneplem Békéscsabán. Szerencsére mindenem megvan, amire egy 24 éves fiatal vágyhat, így elég nagy ajándék, hogy a család összegyűlik az Ünnepek idejére.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés