Rózsa Csilla útban a döntőbe

 Az első két nap kiegyensúlyozott kezdése után (-1, 0), a harmadik napon már feszültségtől izzott a levegő. December 20-án, vasárnap új felosztásban indultak a flightok az első két nap eredményei alapján. Lajtai-Rózsa Csilla a francia Manon Gidali-val és a finn Leena Makkonen-nel játszott együtt az Amelkis pályán. A terepen, akárcsak a nyitányon otthonosan érezte magát Csicsi: az első napi -1-es köre után, a mai napot even par-ral zárta, melynek eredményeként a T 41. pozícióból várhatja a Q-School finálé negyedik játéknapját, amikor is kiderül, ki az a 60 játékos, akik bekerülnek a Finálé fináléjába.

Az első két nap kiegyensúlyozott kezdése után (-1, +1), a harmadik napon már feszültségtől izzott a levegő. December 20-án vasárnap, elosztásban indultak a flightok az első két nap eredményei alapján. Lajtai-Rózsa Csilla a francia Manon Gidali-val és a finn Leena Makkonen-nel játszott együtt az Amelkis pályán. A terepen, akárcsak a nyitányon, otthonosan érezte magát Csicsi. Az első napi 1-es köre után, a mai napot evenpar-ral zárta, melynek eredményeként a T 41. pozícióból várhatja a Q-School finálé negyedik játéknapját, amikor is kiderül, ki az a 60 játékos, aki bekerül a Finálé fináléjába.

A Marokkóban jelenleg is zajló Ladies European Tour selejtezősorozatának döntőjében, Lajtai Rózsa Csilla az első két napon nyújtott jó teljesítménye után, a harmadik napon az Amelkis Country Club-ban lépett pályára csak úgy, mint az első napon.

Helyi idő szerint 9:22-kor ütött el. Az egyes szakaszt rögtön par-ra hozta, majd a kettesen megszületett az első birdie-je is vasárnap, ezt követően par-ok következtek egészen a nyolcadik szakaszig, ahol egy bogey-t jegyezhetett fel a score-kártyájára, amit egy újabb par követett, így evenpar-ral fordulhatott. Csicsi a pálya második felén is bizonyította, hogy ezen a tornán nehéz kimozdítani egyensúlyából: 2 bogey-t (10.,12. szakasz) és 2 birdie-t (15.,18. szakasz) ütött a parok mellett. Remekül, 72-es körrel búcsúzott tehát korosztályos és felnőtt bajnokunk az Amelkis pályától, ugyanis a hátralévő két napon a Samanah ad otthont a tornának.

Csak a rend kedvéért, Rózsa Csilla 216 ütéssel (71, 73, 72) evenpar-ral a Cut-határon belül, továbbra is a top 50 játékos között van a T 41.helyen, ami jól mutatja, hogy korosztályos és felnőtt bajnokunk új erőre kapott és rendkívül összeszedetten játszik. A CUT határ jelenleg+2.

A 18 éves magyar golfozó tehát sikeres napot zárt, kiegyensúlyozott játéka igazán komoly bizakodásra adhat okot a folytatást illetően. Rózsa teljesítményére az alkalmi caddy is jó hatással van.

Csicsi: „Remekül indult a reggel. Megvolt az érzés és mentem a zászlókra. Sajnos a flight társaim kicsit lassúak voltak, így belassultunk és én is elvesztettem a ritmust. A vége felé ismét megragadtam a fonalat és egy kis hajrával behoztuk a nullát. Úgy néz ki ez még nem elég. Holnap is van nap!”

A caddy, Lugosi Balázs: „Az első sikeres birdie hamar megszületett, de hiába jöttek a hibátlan első és második ütések, sorozatban kerülték el a lyukakat a további próbálkozások. A két peches bogey-t a fennmaradó ötütéses szakaszon terveztük kijavítani, ami sikerült is, de mindkét helyen, a lyuk szélén gurult át az eagle-gurítás. A 17. szakaszon négyméteres birdie gurult át a lyuk peremén, úgyhogy majdnem sikerült ismét a mínusz 3 az utolsó négy szakaszon. Holnapi tervünk csökkenteni a bogey és növelni a sikeres birdie gurítások számát. Csilla játéka egyenletesen javul, bár ez még az eredményen nem mutatkozik meg. Tavaly összesen par alatt eggyel (-1) végzett a 17. helyen, amihez képest jól állunk (jelenleg 0), de idén sokkal erősebb a mezőny.”

Eredmények:

I. nap összefoglaló ITT

II. nap összefoglaló ITT


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés