A legfiatalabb halhatatlan

 A női golf egyik legsikeresebb játékosa, Inbee Park jövőre 10. idényét kezdi meg. Ebben első hallása semmi különleges nincsen, abban viszont már sokkal több, hogy Park a következő szezontól kezdve jogosult lesz a Hallhatatlanok Csarnokába való belépésre.

A női golf egyik legsikeresebb játékosa, Inbee Park jövőre 10. idényét kezdi meg. Ebben első hallása semmi különleges nincsen, abban viszont már sokkal több, hogy Park a következő szezontól kezdve jogosult lesz a Halhatatlanok Csarnokába való belépésre.

Park júliusban tölti be a 28. életévét, ezzel a valaha volt legfiatalabb játékosa lehet a sportágnak, aki bebocsájtást nyerhet a halhatatlanok közé. A dél-koreai játékos idén érte el a tagsághoz elengedhetetlen 27-es pontszámot mégpedig azzal, hogy megnyerte a legalacsonyabb átlag ütésszámmal rendelkező játékosnak járó díjat az idényzáró CME Group Tour Championshipen. Park tehát a pontok alapján már akár idén felterjesztésre kerülhetett volna, ám az LPGA szabályai 10 éves profi pályafutást írnak elő a Halhatatlanok Csarnokának tagjai számára.

A hétszeres Major-bajnok - aki egyúttal a karrier Grand Slamet is megcsinálta - a harmadik legfiatalabb női golfozó, aki elérte a bűvös 27 pontot. A rekorder amúgy Karrie Webb (a valaha volt legfiatalabbként), aki 25 évesen érte el ezt a bravúrt mindössze négy és fél évnyi profi pályafutást követően. Webben kívül Se Ri Pak is elmondhatja magáról, hogy szemtelenül fiatalon ért el ehhez a mérföldkőhöz, ő 26 éves volt és 29 esztendősen terjesztették elő.

„Mindig is azt mondtam, hogy a Hírességek Csarnokába való bekerülés pályafutásom során a legutolsó cél lesz. Igazából szinte mindent elértem a karrierem során, amit szerettem volna. A halhatatlanok közé való bekerülés életem álma, egész szezon során csak ez járt a fejemben, elmondhatatlanul örülök, hogy ez sikerült” – kommentálta a történelmi bravúrt Park. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés