Horváth Marcell parádézott

Csípős reggel a St. Andrews-i Jubilee pályán, kék ég, várható erős széllökések, évek óta azt jelzi, hogy minden rendben lesz a Scottish Student Golfon. 1999 óta a Skót Premier Liga győztese, a Stirling University számos skót, angol és európai bajnoka jelent meg azért, hogy vendégül lássa az örök riválisát, a St. Andrews Egyetem csapatát.

Csípős reggel a St. Andrews-i Jubilee pályán, kék ég, várható erős széllökések, évek óta azt jelzi, hogy minden rendben lesz a Scottish Student Golfon. 1999 óta a Skót Premier Liga győztese, a Stirling University számos skót, angol és európai bajnoka jelent meg azért, hogy vendégül lássa az örök riválisát, a St. Andrews Egyetem csapatát.

Az első két mérkőzésen a St. Andrews hamar megszerezte a vezetést: Gonzalo Leon (St Andrews, Equador) könnyen győzedelmeskedett 7&6-ra Jen Saxton-nal (Stirling, Muckhart) szemben, míg David Mclellan (St Andrews, Largs), akit a Jubilee-n szerzett helyismerete 3 &2-re segített, jobbnak bizonyult a frissen debütált Laird Shepherd-del (Stirling; Crowborough Beacon) szemben.

A következő párosok már közeli csatát vívtak és végül megosztották a pontokat: a magyar tehetség, Horváth Marcell (St Andrews; Hungary) egy szakaszos győzelemmel stabilan tartotta a tempót Colin Edgar-ral (Stirling; Cochrane Castle) szemben, Lewys Anderson (St Andrews; Deeside) azonban ugyanilyen eredménnyel vesztett Sean Walter-rel (Stirling; West Linton) ellenében.

Stirling várható visszavágása azonban gyorsan szertefoszlott. Miranda Brain (St Andrews; Gog Magog), a nap játékosa, az első tíz szakasz után hét birdie-re állt, majd nyolc szakasz után is néggyel vezetve, ám soha nem lazítva, végül 5&4-re győzedelmeskedett. A legszorosabb mérkőzést a svájci mágus, a Stirling csapat kapitánya, Mathias Eggenberger (Stirling; Switzerland) játszotta, aki tigrisként győzte le a bátor, de újonc Scott-ot MacGregort (St Andrews; Wakefield).

Az utolsó előtti duó mérkőzése során Stirling mind a négy játékosának magas színvonalú játékát láthattuk, miután a svájci mestertől, Marco Itentől (Stirling; Switzerland) az ellenlábas mester, a St Andrews-i Lukas Michel meglepetésre 3 & 2-re átvette a vezetést. Ezt követően a skót és angol bajnoknak, Gemma Batty-nek (Stirling; Powfoot) sem sikerült szívós csatában felülkerekedni Cameron Franssen-nel (St Andrews; Inverness) szemben és végül az utolsó green-en veszetett és felezte a mérkőzést.

A sztár páros az összecsapás csúcspontja volt: Stirling premier tehetsége, Craig Howie (Stirling; Peebles) magabiztos formában volt és határozottan tört előre St Andrews csapat kapitányával, a British University csapattagjával, Tom Beasley-vel (St Andrews; Hunstanton) szemben azért, hogy végül 6&5-re győzedelmeskedjen. Azonban mindez hiábavalónak bizonyult, mivel St Andrews korábbi skót válogatottja, George Burns (St Andrews; Williamwood) a kezdetektől fogva néggyel vezetve felülkerekedett Andrew Davidson-nal (Stirling; Charleton) szemben. Davidson határozott játéka és meggyőző putt-jai a 17. szakaszra már elillantak amikor Burns tizenkét láb határozott ütésére Davidson már nem tudott felállni és leütött egy green szélén található bunkerbe, amely feladásra kényszerítette és amely egyben St Andrews 1999 óta először aratott Premier Divíziós győzelmét jelentette.

A versenyt követően St Andrews University edzője, David Watt a fiúk és lányok fantasztikus teljesítményét hangsúlyozta és elmondta: „Egyszer meg kellett ennek történnie. Annyi tehetséges St Andrews-i diákunk van”. Dr. Rob Macpherson, a Scottish Student Golf managere, aki az 1992-es Premier Liga bajnoka is egyben, gratulált mindkét csapat játékosának és méltatta St Andrews csapatát, miután az ezredforduló után először hódította el a Stirlingtől a liga győzelmet.

 

Forrás: British Universities & Colleges Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés