Országos Match Play Kupa

 Nagy meglepetést tartogat számunkra a a Szentendrei Szigeten lévő patinás klub, ugyanis  október 31, november 1, valamint november 14-15-én Országos Match Play Kupának ad otthont, melynek a főnyereménye a 2016. évi teljes játékjog. A verseny, minden versenynapon shot gunnal indul 10 órakor.Versenykiírás ITT.

Nagy meglepetést tartogat számunkra a a Szentendrei Szigeten lévő patinás klub, ugyanis  október 31, november 1, valamint november 14-15-én Országos Match Play Kupának ad otthont, melynek a főnyereménye a 2016. évi teljes játékjog. A verseny, minden versenynapon shot gunnal indul 10 órakor. Versenykiírás ITT.

Külön szabály:   A játék során az előnyök kiosztása az alábbi módon történik: a jobb játékos  a playing  HCP külömbség 70%-át adja élőnyként a magasabb playing HCP-vel rendelkező játékosnak azokon a szakaszokon, ahol ő egy ütéssel kevesebből kell hogy teljesítse HCP-je szerint az adott szakaszt. Pl.: 11-es és 16-os PHCP-vel játszó párnál 4 az előny, így a jobbik játékos a 12., 13., 14., 15. legnehezebb szakaszokon ad előnyt. Szakaszonként maximum 1 előny adható. Kerekítés 0,5-től felfelé.

A táblák felállítása: Minden kategóriában a HCP sorrendből indulunk ki. 32-es tábla esetén a legjobb HCP-es játékos kerül a legfelső  sorba, a legalsóba pedig a 2. legjobb játékos. Az első játékos ellenfele a 17. legjobb lesz, míg a 2.-é a 18. és így tovább.Teljes táblát feltételezve minden páros között 16 HCP sorrend szerinti helyezés különbség lesz. Így erő sorrend szerint mindenki csak ott találkozhat a hasonló Hcp-es ellenfelével, ahová egyébként egy alacsonyabb létszámú táblán találkozhatna. Pl. a legjobb kettő csak a döntőben.

Az egyes fordulók lejátszása után a győztesek külön táblára, míg a vesztesek is külön táblára kerülnek. Így a 32-es tábla után két 16-os, a két 16-os tábla lejátszása után négy 8-as, majd nyolc 4-es, és a végén tizenhat 2-es tábla alakul ki. Így az utolsó fordulóban az első helyért az a két játékos játszik, aki addig minden match-ét megnyerte,és ennek a győztese lesz a kategória matchplay bajnoka. A fenti logika szerint mindenki az elért győzelmei és vereségei szerint kerül a 32 hely valamelyikére, ami egyben az országos matchplay rangsort is jelenti.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés