Jövőre ugyanitt!

 Szeptember 27-én vasárnap a patinás szentendrei pályán véget ért a magyar golfélet egyik idei szenzációja, a több helyszínt érintő Lugosi Golf Tour versenysorozat. Az esemény pikantériáját az adta, hogy a Lugosi Balázs szervezésében lebonyolított sorozat először került megrendezésre, így mondhatjuk, hogy az idei év a debütálás jegyében telt. A tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről a kezdeményezés szellemi atyjával, Lugosi Balázzsal beszélgettünk. 

Szeptember 27-én vasárnap a patinás szentendrei pályán véget ért a magyar golfélet egyik idei szenzációja, a több helyszínt érintő Lugosi Golf Tour versenysorozat. Az esemény pikantériáját az adta, hogy a Lugosi Balázs szervezésében lebonyolított sorozat először került megrendezésre, így mondhatjuk, hogy az idei év a debütálás jegyében telt. A tapasztalatokról és a jövőbeli tervekről a kezdeményezés szellemi atyjával, Lugosi Balázzsal beszélgettünk. 

Az elvárások fölött

„Átlagban 58 fő nevezett a négy versenyből álló sorozatra, ez pedig messze meghaladta a várakozásainkat – kezdte értékelőjét Lugosi Balázs. - Én személy szerint 160 fővel számoltam, ami az összes jelentkezést illeti, ehhez képest a végén összesen 234 jelentkezést könyvelhettünk el. Ez bőven pozitív csalódás! Ehhez a sikerhez tartozik, hogy minden versenyen volt egy körülbelül 30 fős gárda – a saját tanítványokból -, akik minden versenyen ott voltak. A versenyek egytől egyig jól sikerültek, a klubok részéről is csak elégedett visszhangok érkeztek. Szerencsénk volt az időjárással is, hiszen minden állomáshelyen kiváló időnk volt a golfozáshoz. Bár az utolsó fordulóban egész hétvégén riogatott az eső, de pont arra a napra, amikor a versenyt tartottuk kisütött a nap, szóval mondhatjuk, hogy az égiek is kegyeikbe fogadtak minket.”

„Érdekes volt a lebonyolítási szisztéma is. Annak ellenére, hogy „tour”-ként lett meghirdetve, minden egyes állomás külön versenynek számított, saját díjazással. A sorozat tour jellege inkább abban nyilvánult meg, hogy miközben golfoztunk bejártuk Magyarország nevezetes pályáit, vendégül látott minket az Imperial, Balatongyörökön, a Zala Springs, Zalacsányban és a Forest Hills pályáján is jártunk Zircen.”

Az utolsó forduló

Szeptember 27-én, vasárnap bonyolították le a versenysorozat záró fordulóját, amely a korábbiakkal ellentétben nem 9 hanem 18 szakaszos verseny volt. Több kategóriából kerültek ki az utolsó forduló győztesei.

Eredmények:

Nettó férfi:

1. Gyulai András

2. Pajzs Ágoston

3. Zsimán József Alpár

Kezdő kategória:

1. Tárnok Tamás

2.Stern Péter

3. Pop György László

Junior:

1. Gágyor Bálint

2. Bencze Gábor

3. Papp Márk

Nettó női:

1. Bencze Zsófia

2. Gyenes Anikó

3. Molnár Piroska

Nettó Senior:

1. Horváth Béla

2. Dietrich Tamás

3. Facskó István


„A rendhagyó, 18 szakaszos záróforduló igazán jó hangulatban telt – értékelte az utolsó állomást Lugosi. - Külön öröm volt számomra, hogy minden versenyzőnk megvárta az eredményhirdetést, így a klubházban, ahol a nyereményeket kisorsoltuk plusz székeket kellett biztosítani a jelenlévőknek, annyian voltak. A sorozat alatt 16 két éjszakára szóló woucher talált gazdára, de a többi szponzor is kiváló felajánlásokkal készült. A Familia Tészta Kft. tésztaválogatással, a Laptoptása.hu táskákkal, a Rómaikalandpark.hu pedig páros belépőjegyekkel készült. Bár végső rangsor és fődíj nem volt, a záróforduló után kisorsoltunk egy darab egy hetes ciprusi utazást, a versenyeken való részvétel alapján, így aki minél több pályán ott volt, jóval nagyobb eséllyel indulhatott az utazásért. A nyereményért minimum két versenyen részt kellett venni – az egyik értelemszerűen a záróforduló volt -, hogy a versenyző bekerüljön a kalapba. Két versenyrészvételért egyszer, háromért négyszer, míg aki mind a négy helyszínen ott volt, annak a neve tizenhatszor került be a kalapba. Így nyerte meg az utazást dr. Kovács Dusán, aki amúgy mindegyik versenyen ott volt.”

Mi lesz jövőre?

„Jövőre is szeretnénk megrendezni újra a sorozatot, hiszen már sokfelől kérdezgettek minket az időpontok miatt – árulta el nekünk Balázs. - Hogy milyen újdonságok lesznek? Egyelőre annyi biztos, hogy a kezdő kategóriát szeretnénk szétbontani egy férfi és egy női részre, hogy minél több díjat ki tudjunk osztani. Tárgyalások folynak új pályákkal is, amelyek színesíthetik a tour programját, bár az idei helyszínekkel maximálisan elégedettek lehettünk. Addig azonban, akik Ciprusra vágynak, még bátran jelentkezhetnek a 2015. november 21-28. közötti edzőtábor időpontjára, amely a szokásos módon reggel oktatással kezdődik, majd közös reggelizéssel folytatódik, ami után bejárjuk a pályát. Általános tapasztalat, hogy aki egyszer kijön, már jó előre lefoglalja a helyét jövőre is.”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés