Rajt – cél győzelem a Monarchia Kupán

 Szeptember 24-én ünnepélyes és részünkre felemelő eredményhirdetéssel fejeződött be Horvátországban a XVI. Monarchia Kupa.

Szeptember 24-én ünnepélyes és részünkre felemelő eredményhirdetéssel fejeződött be Horvátországban a XVI. Monarchia Kupa.

A magyar nettó szenior válogatott szenzációs eredménnyel zárta a versenyt, 2004 és 2007 után az idén harmadszor nyerte el a nettó kupát. A csapat már az első napon élére állt a hat nemzet nettó értékelésű vetélkedőjének és előnyét végig megtartva rajt – cél győzelmet aratott. A nettó csapat Jakobi László-Tóth János, Juhász Sándor-Sarlós Tibor, Máthé István-Malatyinszki Tamás felállásban játszotta végig az első két nap páros versenyeit, a harmadik napon az egyéni teljesítmények lettek értékelve. /A hat fős csapatok napi eredményét az első két napon a legjobb két páros, illetve a harmadik napon a legjobb négy versenyző adta./

A kiváló végeredményhez kellettek a kimagasló napi eredmények. Az első napon közel azonos eredménnyel mindhárom magyar pár jó teljesített, így az első helyen álltak holtversenyben az osztrákokkal, 80-80 ponttal. A második napon a Juhász-Sarlós kettős egészen fantasztikus eredményt ért el, 7-tel jobbat játszottak a HCP-jüknél, de a Jakobi-Tóth kettős is csak eggyel maradt el az optimálisan elvárt eredménytől. Itt már 2 ütéssel vezetett a magyar csapat. A harmadik napon Jakobi László játszott kiemelkedően, a 85-ös eredmény (ami nettó 34 pontot hozott a csapatnak) a teljes mezőny legjobb eredménye volt. A nagy szélben és helyenként esőben a magyar csapat többi tagja is jól játszott, eredményeik a nap élmezőnyéhez tartoztak a nemzetközi mezőnyben is.

Előzményként tudtuk, hogy a bruttó csapatok vetélkedőjében nem tudjuk megelőzni az elmúlt hatvan évben töretlenül fejlődő szomszédokat. A Kovács Titusz - Nagy István, Szabó Ferenc-Darázs Attila, Takács János-Visnyei György összetételű bruttó csapat az első nap még csak három ponttal volt lemaradva az ötödik horvátoktól. A többi nemzet válogatottjának összetételét látva viszont már akkor látszott, hogy a hatodik helyről szinte lehetetlen lesz az elmozdulás. Messze a leggyengébb HCP-el indult a magyar válogatott. A többi csapatnál (30 fő) összesen 3 játékosnak volt 10-nél rosszabb HCP-je, Minden csapatnál volt legalább 1 játékos 3-as HCP-pel, a többség 3 és 6 közötti HCP-pel rendelkezett. Nálunk viszont az egyetlen 10 HCP alatti játékos Kovács Titusz volt, (9-es HCP). Ez végül 24 pontos lemaradást jelentett. A Kovács Titusz-Nagy István páros végig jól játszott, de a többiek is elfogadható eredményt értek el a HCP-jükhöz képest. Sajnos ez ebben az egyre erősödő mezőnyben továbbra is kevés volt. / Ismét meg kell említeni, hogy magyar játékosok nehéz helyzetben vannak, amikor a hagyományos golfnemzetekkel együtt kell megmérettetni magukat. A magyar golfból generációk sora maradt ki, az 1951-ben betiltott sportot csak huszonöt évvel később lehetett újra bevezetni./

Végeredmény

BRUTTÓ CSAPATOK NETTÓ CSAPATOK

1. Ausztria 245 pont 1. Magyarország 254 pont

2. Szlovénia 235 „ 2. Szlovákia 248 „

3. Cseh Köztársaság 217 „ 3. Ausztria 242 „

4. Szlovákia 209 „ 4. Horvátország 229 „

5. Horvátország 204 „ 5. Szlovénia 225 „

6. Magyarország 180 „ 6. Cseh Köztársaság 222 „

A csapattagok beszámolója szerint a GC. Adriatic Isztriai félszigeten elterülő pályája élményszerű helyszínt biztosított. Nehézségét csak a sok vízakadály és nem mindég barátságos időjárás adta. Ezt viszont ellensúlyozta a kiváló rendezés és az igen baráti légkör.

Gratulálunk a magyar csapat valamennyi tagjának!

Viszontlátásra a 2016 évi K+K Monarchia Kupán Magyarországon, a Royal Balaton Golf & Yacht Club pályáján, Balatonudvariban.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés