Szeniorok Monarchiája

 Pár nap múlva egy már hagyományos és nemzetközi baráti célt szolgáló megmérettetés vár a magyar szenior válogatottra – a XVI. Monarchia Kupa, amelynek idén Horvátország a házigazdája. A versenyt az Adriai-tenger partján lévő, Savudrija-ban létesített golfpályán bonyolítják le.

(2014-es K&K Monarchie Trophy a csapat)

A hétfői nappal, már hagyományos és nemzetközi baráti célt szolgáló megmérettetés vár a magyar szenior válogatottra – a XVI. Monarchia Kupa, amelynek idén Horvátország a házigazdája. A versenyt az Adriai-tenger partján lévő, Savudrija-ban létesített golfpályán bonyolítják le.

A versenyről tudni kell, hogy magyar kezdeményezésre és osztrák összefogással alakult ki. Résztvevői azok az országok, akik az Osztrák-Magyar Monarchia idején már golfpályával rendelkeztek és tagjai az Európai Senior Golfozók Társasága Uniójának. A ma már hat országot képviselő viadalnak 2000-2004 között Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovénia voltak kezdő tagjai. 2005-ben Szlovákia csatlakozott és 2008-ban Horvátországot vették fel. Az országok hat-hat fős bruttó és nettó csapattal vesznek részt a versenyen.

Bruttó csapat: Szabó Ferenc, Kovács Titusz, Nagy István, Darázs Attila, Gratzl Ferenc, Takács János

Nettó csapat: Sarlós Tibor, Jakobi László, Máthé István, Malatyinszki Tamás, Juhász Sándor, Tóth János

A viadal szeptember 21-én kezdődik a gyakorlónappal, a kapitányok tanácskozásával és este a hivatalos megnyitóval, amelyen a csapatok nemzeti himnuszukkal vonulnak fel. 22-én a csapatok négylabdás-legjobb labdás játékot játszanak, 23-án négyesre kerül sor-a jobbik drive kiválasztásával (Greensome), a harmadik napon, szeptember 24-én pedig egyéni játékkal záródik a viadal, mindhárom napon stableford számítással. A játékon kívül sor kerül az elkövetkező feladatok megbeszélésére és a jövő évi versenyhelyszín kiválasztására, valamint egy gálavacsorára és végül az ünnepélyes eredményhirdetésre. Ezek az események mind azt célozzák, hogy az országok küldöttei évről évre erősítsék a valamikor összetartozó országok sportolóinak barátságát.

Ami a tavalyi versenyt illeti:

A XV. Monarchia Kupát Szlovákiában a Pozsonytól 90 km-re fekvő Skalica /Szakolca/ mellett létesített golfpályán tartották. A hat ország részvételével zajló hagyományos, nemzetközi, baráti megmérettetésen válogatottjaink jól teljesítettek.

Azt előre sejtettük, hogy a bruttó csapatok vetélkedőjében nem tudjuk megelőzni az elmúlt hatvan évben töretlenül fejlődő szomszédokat. Igaz, hogy az első napon még csak pár ütéssel voltunk lemaradva az akkor vezető osztrákoktól, de ez a pár plusz ütés sajnos a további napok játékában is megmutatkozott. Végül csupán pár ütéssel maradtak le a dobogóról.

Az külön öröm volt, hogy nettó csapatunk egy beragadt rajt után végül vissza tudott kapaszkodni. Nemcsak vissza, de egyenesen a dobogó legalsó fokára állhatott fel Szlovénia és a verseny első helyén végző Szlovákia mögött a tavalyi évben.

Azt még mindenképpen meg kell említenünk, hogy Skalica jól vizsgázott. Jó hangulatú, nagyon profi szervezésű nemzetközi versenyen volt. Minden minőségi volt, nem volt hiba, a legnagyobb figyelmesség vette körül az induló nemzetek tagjait. Mind a verseny lebonyolítása, mind a verseny utáni programok, jól szervezettek voltak. A kiszolgáló személyzet is kedves volt, látszott, hogy mindent megtesznek azért a szervezők és az ott dolgozók, hogy a golfozók kényelmesen érezzék magukat. És ez sikerült is! A többfogásos étkezések ízvilága, már csak hab volt a tortán. Reméljük sem a teljesítmény terén, sem a körítésben nem kell csalódnunk idén sem.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés