BMW flightok

A héten rendezik a FedEx Kupa sorozat rájátszásának harmadik tornáját a BMW Championshipet. A chicagói viadalon immáron csak 70-en indulhatnak és a befejező felvonásra 30-an maradnak. Az eheti torna flightjai között csemegézve több érdekes hármast is felfedezhetünk, ám talán mind közül kiemelkedik a Day-Spieth-Fowler alkotta trió.

A héten rendezik a FedEx Kupa sorozat rájátszásának harmadik tornáját a BMW Championshipet. A chicagói viadalon immáron csak 70-en indulhatnak és a befejező felvonásra 30-an maradnak. Az eheti torna flightjai között csemegézve több érdekes hármast is felfedezhetünk, ám talán mind közül kiemelkedik a Day-Spieth-Fowler alkotta trió.

 

 

Jordan Spieth, Jason Day, Rickie Fowler

A világranglista első öt helyezettje közül hárman ebben a flightban kaptak helyet. Day és Spieth lassan már megunják egymást, hiszen ez a mostani immáron sorozatban a harmadik torna, ahol összekerülnek. Az ausztrál jelenleg vezeti a FedEx Kupa pontversenyét ráadásul amennyiben megnyeri a viadalt – formájából kiindulva erre minden esélye meg is van – akkor átveheti a vezetést a világranglistán. Persze ebben Jordan Spieth is megakadályozhatja, kérdés azonban, hogy a texasi golfozó maga mögött tudta-e hagyni a legutóbbi két tornán mutatott gyenge formáját. Spieth mind a Barclays, mind a Deutsche Bank Championshipen lemaradta  CUT-ról, bizonyára jól jött neki, hogy egy hét szünetet tartottak a második és a harmadik felvonás között. Ami Rickie Fowlert illeti, az amerikai a Deutsche Bank-tornán bizonyította, hogy egyre inkább számolnia kell vele a McIlroy-Day-Spieth alkotta hármasnak, győzelme egyfajta erődemonstrációnak is felfogható.

 

 

Phil Mickelson, Fabian Gomez, Keegan Bradley

A nagy kérdőjel ebből a hármasból Phil Mickelson neve mellett áll. Lefty hosszú ideje formán kívül játszik, és amennyiben nem sikerül neki az első három közé beverekednie magát, akkor nélküle rendezik a rájátszás utolsó versenyét. Hasonló problémával küzd Keegan  Bradley is, ő jelenleg a 63. helyen áll, így ha nem zár az első öt között, akkor ő is lemarad a Tour Championshipről. Ami Gomezt illeti, ő idén Memphisben tudott nyerni, az a diadal is jól mutatja, hogy számolni kell vele.

 

 

Henrik Stenson, Bubba Watson, Charley Hoffman

Henrik Stenson kiválóan kezdte a rájátszást, a Barclays és a Deutsche Bank-tornán is második lett. Előbbin esélye sem volt befogni Jason Day-t, míg utóbbi viadalon két ütés előnyből kapott ki Fowlertől. Bubba Watson személyében a világranglista jelenlegi negyedik helyezettjét tisztelhetjük, aki ráadásul igen kiegyensúlyozott formában játszik mostanság. Ami Charley Hoffmant illeti, ő élete szezonját futja, jelenleg 6. a FedEx Kupa pontversenyében és ha úgy játszik ezúttal is, mint ahogy a szezon során többször is, akkor bárkire veszélyes lehet.

 

 

Rory McIlroy, Hideki Matsuyama, Brandt Snedeker

Ebből a hármasból mindegyik ott lehet az utolsó felvonáson, ám a végső győzelemhez, tehát a 10 milliós bónuszhoz nagyon komoly eredményt kell elérniük. McIlroy visszatért a világ tetejére, ám ha nem zár az első 10 között, akkor ismét átadhatja a világelsőséget Jordan Spiethnek. Matsuyama kiegyensúlyozott idényt fut, győznie még nem sikerült, ám az, hogy így is biztosra vehető a részvétele az utolsó versenyen sok mindent elárul a teljesítményéről. Brandt Snedeker személyében a 2012-es FedEx Kupa bajnokot tisztelhetjük, igen ám, de három évvel ezelőtti sikere óta csupán egy tornán sikerült előrébb végezni, mint a 25. hely.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés