Meg kell teremtenünk a renomét

 Hatvári Árpád olyan játékos, akinek az a legfontosabb, hogy élvezze a golffal töltött időt. Számára a Klubcsapat Bajnokság pont ezt a „feelinget” hozza el, bár hozzátette, hogy ráférne egy alapos reform a szövetségi versenyre, hogy a klubcsapat bajnokság, valóban klubcsapatbajnokság legyen.

A szülinapos Hatvári Árpád olyan játékos, akinek az a legfontosabb, hogy élvezze a golffal töltött időt. Számára a Klubcsapat Bajnokság pont ezt a „feelinget” hozza el, bár hozzátette, hogy ráférne egy alapos reform a szövetségi versenyre, hogy a klubcsapat bajnokság, valóban klubcsapatbajnokság legyen.

Tavaly kétségtelenül nagy bravúr volt a részünkről, hogy sikerült elhódítanunk a bajnoki címet, ráadásul legnagyobb riválisunk otthonában. – kezdte beszámolóját Hatvári Árpád. – Természetesen címvédésre készültünk a hazai pályán, és egy ütéssel lemaradtunk róla. Nem vagyunk csalódottak, hiszen valljuk be, a Pannónia csapata igencsak megerősödött a tél folyamán. Szeberényi Máté, Rózsa Dávid, és Csányi Olivér triója, erőtől duzzadó csapat, igencsak megnehezítették a dolgunkat idén. Ennek fényében egy ütéssel alulmaradni nem szégyen.

Az utolsó napon S. Nagy Csabával, testközelből is megtapasztalhattuk a játékukat, hiszen a Szeberényi Máté - Csányi Olivér párossal voltunk egy flightban, akik hihetetlen önbizalommal játszottak. Már-már demoralizáló fölényben voltak. A pálya 4. szakaszának par5-ösén például, eagle-t értek el, mi pedig nem tudtuk hozni az első napi szintet. Lehet, hogy a nagy szél volt az oka, nem tudom… Kár érte, mivel csapatunk másik két párosa: Simon Dániel - Kokol Ferenc, Zilahy Csaba - Bozsaky Márk nagyszerűen teljesítettek a záró körben, mi pedig nem tudtuk hozzátenni azt a pluszt, ami kellett volna a címvédéshez. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatunkra, mivel bruttóban ezüstöt, nettóban viszont aranyérmet szereztünk. Gratulálok minden résztvevőnek, aki büszkén képviselte a klubját, a kluboknak, akik bíztak a játékosaikban, és a Pannónia csapatának a bajnoki címhez! Jövőre újra indulunk és reméljük sikerül visszahódítanunk a kupát!  

A versenyen túl a Klubcsapat bajnokság jövőjéről is szót ejtett:

Nagyon jó hangulatú hétvégénk volt, de kétségtelen, hogy vonzóbbá kellene tenni a bajnokságot, hogy valóban klubcsapatbajnokság legyen. Sajnos nem emlékszem olyan bajnokságra, ahol sokkal több klub képviseltette volna magát. Az emlékezetemben a 6-os szám dereng, mint klubok száma. Ebből is látszik, valamiféle változásra van szükség. A nettó kategória jó irány, de más is kellene.

Szerintem több tényezőt kellene összehangolni:

Egy részről felmérni, hogy a kluboknak mire van igényük, mit szeretnének, milyen feltételekkel indulnának el, hogy fontosnak érezzék, hogy képviseltessék magukat a klubcsapat bajnokságon.

Más részről a kluboknak is közeledniük kell a tagjaikhoz. Támogatni, ösztönözni kellene őket, hogy el akarjanak indulni ezen a tornán. Nem csupán anyagi dolgokra gondolok itt, bár az sem hátrány, ha a klubot képviselő játékosok nevezési díját teljes egészében vagy részben kifizetnék, mivel egy több napos verseny esetében a financiális dolgok sem elhanyagolhatóak, főleg ha családdal utazik az ember. A kluboknak, úgy vélem, abban van felelőssége, hogy bizonyos teljesítmény esetén, akár nettóban jutalmazzák tagjaikat: voucher-ekkel, kedvezményekkel.

Végül nem szabadna a klubbajnokság idejére más, nagyobb, rangos versenyt szervezni, hiszen az amúgy is alacsonynak mondható aktív golfozók száma így még jobban megoszlik. Remélem ezek a dolgok rendeződnek, akár már a tél folyamán, amikor van idő, ezeket végig gondolni és a XVI. Klubcsapat bajnokságon már valamennyi klub ott lesz! És természetesen bízom benne, hogy jövőre sikerül visszavágnunk a Pannóniának és a Birdland újra bajnok lehet. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés