Visszapillantó:

 Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évek legizgalmasabb bajnokságának lehettünk tanúi 2014-ben, ahol az utolsó lyukig fej-fej mellett haladtak a csapatok a dobogós helyezésekért. Ahogy arra számítani lehetett parázs csata folyt, a bajnoki címért a BirdLand és a Pannonia között és minden bizonnyal így lesz a hétvégén is a 2015-ös jubileumi 25. Magyar Klubcsapat Bajnokságon. A következőkben nézzük meg együtt, mi történt tavaly.

Nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évek legizgalmasabb bajnokságának lehettünk tanúi 2014-ben, ahol az utolsó lyukig fej-fej mellett haladtak a csapatok a dobogós helyezésekért. Ahogy arra számítani lehetett parázs csata folyt a bajnoki címért, a Birdland és a Pannónia között és minden bizonnyal így lesz az idei Magyar Klubcsapat Bajnokságon is. A következőkben nézzük meg együtt, mi történt tavaly.

2014-ben a Magyar Klubcsapat Bajnokságot, Máriavölgyben július 20. és 21. között tartották, így a játékosoknak nem csak a pályával, de a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdeniük. A viadalon 5 klub, összesen 8 csapata mérte össze a tudását four ball versenyformában.

A verseny előtt a címvédő Birdlandet és a Pannóniát tartották a legesélyesebbnek a végső győzelemre, ami be is igazolódott 2014-ben.

Az első napon még vezető Birdland, kétütés előnnyel vágott neki az utolsó napnak a Pannónia A csapata ellen, előnyük (20 ütés fölött) tetemesnek volt mondható a harmadik helyezett előtt. Így a kérdés csak az volt, hogy a két club közül, ki nyeri a bajnoki címet. Eközben a dobogó legalsó fokáért is folyt a harc, hiszen egy ütés választotta el a zircet és a máriavölgy B csapatát. A csapatoknak nemcsak egymással, de a nagy hőséggel is meg kellett birkózniuk. Árnyék nem nagyon volt, de a játékosok és a Pannónia is derekasan helytállt, folyamatosan frissítőkkel látták el a csapatokat. Így le a kalappal mindenki előtt, aki részt vett a versenyen.

Az eredményekre a második napon az együttállás volt a jellemző. A záró napon ugyanannyit, 224-224-et játszott a két bajnokaspiráns, aminek értelmében (kétütéses előnyét megtartva) a Birdland megvédte klubbajnoki címét. Zihaly Csaba nem csak jó játékos, de kiváló kabala is egyben, hiszen ahogy megmondta: amelyik klubban ő megfordult, az bajnok lett. Ez most sem volt másképp… Sorrendben: Highland,Old lake, Birdland, Birdland.

Kemény csata folyt a dobogó harmadik fokáért is, amire végül a Forest Hills csapata állhatott fel. Az eredmények itt is együttállást mutattak a két nap összesített eredményei alapján, de az utolsó játéknap alapján a Forest Hills örülhetett. Nagyon nagy teljesítmény ez a fiatalnak számító zirci klubtól.

Hogy idén sikerül-e visszavágni a Pannónianak a hazai pályán játszó Birdland csapatának az a szeptember 12. és 13. között megrendezett 25. Magyar Klubcsapat Bajnokságon kiderül!

2015-ös Klubcsapat Bajnokság Startlista I. nap


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés