Játék és közösség

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a III. Magyar és Nemzetközi MID-Amatőr bajnokságot, amely a várakozásoknak megfelelően magas színvonalú játékot és hatalmas izgalmakat hozott, amit csak fokoztak a helyenként extrém külső körülmények. A dobogóra Zilahy Csaba, Meznerics Gergely és Krämer András álhatott fel, akik mindannyian tagjai voltak a Bulgáriában július végén megrendezett Csapat Európa Bajnokságon sikeres szerepelt csapatnak, a nemzetközi kategóriát az ír származású O’Sullivan Gearoid nyerte. A hétvégéről és a korosztály jövőbeli terveiről Zilahy Csabával, a MID-Amatőr Sport Egyesület elnökével beszélgettünk, aki a verseny szervezőjeként is szerepelt a hétvégén.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a III. Magyar és Nemzetközi MID-Amatőr bajnokságot, amely a várakozásoknak megfelelően magas színvonalú játékot és hatalmas izgalmakat hozott, amit csak fokoztak a helyenként extrém külső körülmények. A dobogóra Zilahy Csaba, Meznerics Gergely és Krämer András állhatott fel, akik mindannyian tagjai voltak a Bulgáriában július végén megrendezett Csapat Európa Bajnokságon sikeres szerepelt csapatnak, a nemzetközi kategóriát az ír származású O’Sullivan Gearoid nyerte. A hétvégéről és a korosztály jövőbeli terveiről Zilahy Csabával, a MID-Amatőr Sport Egyesület elnökével beszélgettünk, aki a verseny szervezőjeként is szerepelt a hétvégén.

„Immár 3 éve a versenyzés mellett a szervezési feladatokat is ellátom, ezért nehéz függetleníteni magam a felmerülő nehézségektől és csak a játékra koncentrálni” – kezdte értékelését Zilahy Csaba.  A szervezésben több problémával is meg kellett birkóznunk és az időjárás sem volt kegyes hozzánk. Főleg a szombati zivatar volt embert próbáló, de szerencsére vasárnap már gyönyörű időben tudtuk befejezni a versenyt. A bajnokság minden nehézség ellenére egy fantasztikus hangulatú, sportértékekben gazdag hétvégét hozott, ami színvonalában is megfelelt a várakozásoknak. Külön nagy öröm volt számomra, hogy a versenynapok után szintén mindenki ott maradt a klubház teraszán és közösen buzdította a még játékba levőket és amikor már mindenki befejezte a játékot sem oszlott fel a csapat, késő estig hallgattuk a soha meg nem unható kalandos és változatos storykat,  amelyek még kellemesebbé tudták tenni ezt a három napot. Így mondhatjuk, hogy a hétvége a golf mellett a közösség építésének jegyében telt.”

(Fotó: Pánger Tímea)

A korosztály elnöke azt is megosztotta velünk, miért fontos ennek a versenynek, mint eseménynek a sikere: „Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek és részt tudtak venni ezen a versenyen. Talán nem túlzás kijelentenünk, hogy a MID-Amatőr bajnokság a korosztály legfontosabb versenyévé nőtte ki magát. Ezt azért is fontos tudatosítani, mert a héten születik meg a döntés a MID-Amatőr Sport Egyesület Magyar Golfszövetséghez való csatlakozásának ügyében, ami egyúttal azt is jelenti, hogy jövőre akár EGA versenynaptárában szereplő nemzetközi versenyt rendezhetünk. Fontos, hogy legyenek ilyen versenyeink, amik megmutatják, hogy komoly szintet képvisel ez a korosztály, mind egyéni képességekben, mind pedig önmagát megszervezni tudó közösség szintjén is. Ebből a szempontból előremutató volt ez a hétvége.”

(Fotó: Pánger Tímea)

A MID-Amatőr társaság elnöke nem csupán a nemzetközi színtéren való szereplés miatt tartja fontosnak a mostani hétvégét, hanem a válogatott szempontjából is: „Kiélezett küzdelmek voltak, ami nem csak az egyéni értékek felmutatását tette lehetővé, de fontos kvalifikáció volt a MID-Amatőr válogatottba. A hétvége megmutatta az erőviszonyokat, számos új szereplő került közel a válogatott bővebb keretéhez és a most jó eredményeket elérők mellé egy-két távolmaradóval kiegészülve jövőre komoly erőt képviselhet a válogatott.”

Zárásként rátértünk a közeljövő eseményeire is, hétvégén kezdetét veszi ugyanis a Magyar Klubcsapat bajnokság, ahol a Birdland Golf & Country Club csapata címvédőként indul:

„Nehéz hétvégének nézünk elébe – kezdte az esélylatolgatást Zilahy Csaba. – Legfőbb kihívónk az a Pannonia Golf Club lesz, amelyet tavaly hazai pályán sikerült megvernünk. Fűteni fogja őket a visszavágás lehetősége! Hogy mik az esélyek? A Pannonia jobb egyéni játékosokat tud felmutatni, mi azonban úgy érzem jobbak vagyunk csapatként, így érdekes pikantériája lehet a hétvégének, hogy melyik stílus fog jobban dominálni.” - zárta a beszélgetést Zilahy Csaba.

(2014-es Magyar Klubcsapat Bajnokság győztesei)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés