Tapasztalatszerzés az esős Szlovéniában

 Kétszeres Magyar Kupa győztesünk Vadkerti Adél után, 2015-ös junior bajnokunk, Závaczki Bálint mérettetett meg a hétvégén megrendezett International Junior Racman Cup-on. Závaczki Zsolt értékelte fia teljesítményét:

Kétszeres Magyar Kupa győztesünk Vadkerti Adél után, 2015-ös junior bajnokunk, Závaczki Bálint mérettetett meg a hétvégén megrendezett International Junior Racman Cup-on. Závaczki Zsolt értékelte fia teljesítményét:

„Hetedik éve rendezik meg Szlovéniában az International junior Racman Cup-ot. Három kategóriában: U 18, U16, és U 14-es, fiúk és lányok részére. Az idei évben a három napos verseny 67 indulóval vette kezdetét. A legnépesebb kategória, a fiúk U 14-es mezőnye volt, ahol 23 versenyző állt rajthoz. A fővároshoz közel eső Arboretum Golf Klub pálya, mely hű a nevéhez, igazi pontos játékot igényel. A távolságokat tekintve nem tartozik a nehezek közé (5452 méter) de a szűk, fenyőerdőkbe vágott fairway-ek, a vízakadályok és a vízakadályoknak kijelölt erdők jócskán megnehezítik. A verseny első két napján, bepillantást nyerhettünk az idei őszbe, hiszen a 13 fokban özönvíz szerű eső kísérte a játékot mindkét napon. A másodikon, a pálya olyan mértékben elázott, hogy a rendezők kénytelenek voltak közel két órára megszakítani a versenyt. Bálint az első napon +7-es eredményével a kategóriája negyedik helyét szerezte meg. A második napon nem sikerült javítani, így +10-es eredményével három ütés távolságra került a dobogótól. Az első két nap score-jait elnézve, még bármi lehetett.....

A befejező napon csodaszép idő várta a mezőnyt. A pálya állapota meglepően sokat javult az előző naphoz képest, de még ekkor is lehetett a fairway-en helyezni a labdát. Bálint összeszedetten jól játszott, így megismételte az első napi első kilenc +1-ét. Az volt a kérdés, hogy kitart-e a második kilencen is. Apró hibák kíséretében végül +6-os eredménnyel zárta a befejező napot, amely arra elég volt, hogy kategóriájában előrébb lépjen, de a dobogótól egy ütés, így is elválasztotta. Sok hasznos tapasztalattal gazdagodott Bálint, bízunk benne, hogy a jövőben valamilyen rangos versenyen játszhatunk még ezen a csodálatos környezetben levő, technikás pályán.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés