Ismét bajnok O’ Sullivan Gearoid

 Gyönyörű napsütéses időben ért véget a 30 év feletti golfozók tornája, a III. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Bajnokság. A második napon az élre álló ír származású O`Sullivan Gearoid az utolsó napon sem engedte ki kezéből a vezető helyet és 2013 után ismét felülhetett a Mid-Amatőrök trónjára.  Második helyen a bajnokság megálmodója, illetve a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület elnöke Zilahy Csaba végzett, aki az eddig megrendezett bajnokságokon mindig második lett (Idén Magyar Bajnok lett). A bronzérmet Meznerics Gergely szerezte meg. 

Gyönyörű napsütéses időben ért véget a 30 év feletti golfozók tornája, a III. Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Bajnokság. A második napon az élre álló ír származású O`Sullivan Gearoid az utolsó napon sem engedte ki kezéből a vezető helyet és 2013 után ismét felülhetett a Mid-Amatőrök trónjára.  Második helyen a bajnokság megálmodója, illetve a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület elnöke Zilahy Csaba végzett, aki az eddig megrendezett bajnokságokon mindig második lett (Idén Magyar Bajnok lett). A bronzérmet Meznerics Gergely szerezte meg. 

A Mid-Amatőr bajnokság harmadik napjára már a megrendelt napsütés is megérkezett. Ám nem csak a záró 18 szakasszal, de az erős széllel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Legjobban alkalmazkodnia O`Sullivan Gearoid-nak és Zilahy Csabának sikerült, ők hozták a 47 fős mezőny legjobb eredményét, 78-at. Csak ők ütöttek 80 alatt, aminek köszönhetően O`Sullivan Gearoid (232) megtartotta négy ütés előnyét a második helyezett Zilahy Csabával szemben és 2013 után ismét győzött. Harmadik helyen a végig egyenletesen teljesítő pannónia játékos, Meznerics Gergely (245) végzett.

Krämer András és Ralph Müller (tavalyi 3. helyezett) fej-fej mellett fejezte be a versenyt, mindössze egy ütéssel maradtak le a dobogó legalsó fokáról 246-ot ütve. Krämer András ettől függetlenül elégedett lehet, hiszen 83-as, 82-es, 81-es köreivel egészen a 4. helyig kapaszkodott fel úgy, hogy az első nap végén még a 8. helyen állt együttállásban.  

Hatvári Árpád kissé csalódott lehet, hiszen hazai pályán versenyzett és az utolsó napot még együttállásban a második helyen kezdte meg négy ütéssel lemaradva O`Sullivan-től. A vége 20 ütés lett az élen álltótól, köszönhetően az utolsó napi 94-es körének. Briglovics Gábor megismételte tavalyi eredményét, hiszen a hetedik helyen végzett 256-ot ütve. Szorosan követték őt a hazai pályán versenyző játékosok: S.Nagy Csaba (257) és Horváth Péter (258) sorrendben, míg a TOP10-et Kokol Ferenc zárta (264).

A Nettó férfi kategóriában az első három helyen Bujdosó Péter, Sátori Ferenc és Molnár Attila végzett.

Bruttóban (férfiakkal együtt) a legelőkelőbb helyen a hazaiak versenyzője Dr. Varga Irén végzett, aki a 20. helyen zárta a bajnokságot, míg nettó női kategóriában 2014-után ismét győzött. A nettó kategória második helyezettje Erdei Éva lett, aki bruttóban a 30. helyen végzett. Kecskés Kornélia pedig megismételte harmadik helyét Nettó kategóriában, míg bruttóban a 37. helyen zárta a bajnokságot. 

Díjazottak:

Bruttó:

I.             O`Sullivan Gearoid 232 (76, 78, 78)

II.           Zilahy Csaba 236 (74, 84, 78)

III.         Meznerics Gergely 245 (77,83, 85)

Magyar Bajnok: Zilahy Csaba

Nettó Férfi:

I.             Bujdosó Péter 200

II.           Sátori Ferenc 209

III.         Molnár Attila 217

Nettó Női:

I.             Dr. Varga Irén 218

II.           Erdei Éva 221

III.         Kecskés Kornélia 243


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés