Vajon idén ki nyeri a bajnokságot?

 Pénteken veszi kezdetét a Zilahy Csaba által megálmodott Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokság, amelynek harmadik kiírására kerül sor. A következőkben idézzük fel együtt, mi történt a tavalyi bajnokságon.

Pénteken veszi kezdetét a Zilahy Csaba által megálmodott Magyar és Nemzetközi Mid-Amatőr Golfbajnokság, amelynek harmadik kiírására kerül sor. A következőkben idézzük fel együtt, mi történt a tavalyi bajnokságon.

Szerencsés volt a tavalyi bajnokság, hiszen több versenyt elhalasztottak a szélsőséges időjárás miatt, a II. Magyar és Nemzetközi Midam nem tartozott közéjük.

I.

Kegyes volt az időjárás a bajnokság első napján, azzal a közel ötven indulóval, akik dacolva az előrejelzésekkel, elindultak és lejátszották az első 18 szakaszt. Az elszánt golfozóknak volt részük egy kis esőben, enyhe szélben és pár percig tartó napsütésben is (utóbbiban sajnos igen rövid ideig).

Nézzük, kinek, hogyan sikerült nyitnia. A 2013-as győztes, Gearoid O’Sullivan és az akkor harmadik helyen végző Bertényi Balázs, nem indult. Az első három helyen nem született meglepetést. A nap legjobb eredményét, a hazai pályán játszó ötletgazda és a 2013-as bajnokság második helyezettje, Zihaly Csaba (+3) érte el, megelőzve a nyári időszakban kirobbanó formát mutató Ralph Müllert (+5), akit Hatvári Árpád követett három ütés hátránnyal. Kádár Attila (+10) lemaradása a negyedik helyen, már hét ütés volt a vezető Zihalytól, de a dobogót még elérhető közelségben érezhette. A további esélyesek közül, az első flight-ban induló, Dr. Csepregi László az első napon sajnos elszállt.

A szűk női mezőnyt, a hazai színekben versenyző, Dr. Varga Irén vezette (+26), akit Schaffer Zita jelentős, tizennégy ütés hátránnyal követett. A harmadik helyen Kecskés Kornélia állt, akit négy ütéssel lemaradva Erdei Éva követett.

II.

Kora reggeli felhőszakadással indult a második játéknap Bükfürdőn.A helyi jelentések szerint, két óra alatt, mintegy 23 mm csapadék esett le, de ez nem szegte kedvét a játékosoknak. Az égi áldást követően a Mid-Am Bajnokság valamennyi résztvevője lelkesen vágott neki a 18 szakasznak, bízva a "megrendelt" napos időben. Nem is váratott magára sokáig, hisz 11:00 órától enyhült az esőzés és a felhők mögül, mindenki örömére, előbújt a nap.

A játék ismételten jó hangulatban telt, de a felázott pálya miatt, a jobb score-ok elmaradtak.

Zilahy Csaba (158 ütés), az első nap után még vezette a bruttó mezőnyt, a második napon azonban kénytelen volt megosztani vezető pozícióját Hatvári Árpáddal (158). Ő volt az egyetlen, aki 80 alatti kört teljesített. A harmadik helyen a Pannonia versenyzője Ralph Müller állt, aki nem szakadt le a vezető párostól, mindössze egy ütés volt a hátránya. Kádár Attila (163) továbbra is a negyedik helyen volt, tőle még lőtávolban voltak az élen haladók. Az ötödik helyezett, Meznerics Gergely (169), már messzebbről követte az előtte állókat.

A hölgyek között továbbra is Dr. Varga Irén (193) teljesített a legjobban, őt követte Schaffer Zita (230), aki nagy csatát vívott Erdei Évával (234).

III.

A Mid-Amatőr bajnokság harmadik napja igencsak meglepő végeredményekkel záródott. Az első napon még vezető pozíciót elfoglaló, második napra Hatvári Árpáddal holtversenyben álló Zilahy Csaba végül a dobogó második fokán végzett, holtversenyben a bajnokság győztesével, Kádár Attilával (245). Csaba az utolsó napra kissé vesztett lendületéből, s míg Kádár két birdie-t ütött, neki becsúszott két dupla és egy tripla bogey is, és végül öt ütés hátránnyal fejezte be a kört.

A harmadik és negyedik helyen ugyancsak együttállásban végzett Hatvári Árpád és Ralph Müller, csupán két ütéssel lemaradva a Kádár-Zilahy duótól (247). A soron következő Kokol Ferenc és Mezernics Gergely is fej-fej mellett fejezte be a versenyt, bár ők már kilenc ütéssel távolabb végeztek a dobogó első helyezettjeitől (256). Briglovics Gábor és S. Nagy Csaba párharca is egállal végződött (263), tőlük Dr. Csepregi László mindössze egy ütés plusszal (264) zárta a bajnokságot.    

A hölgyek mezőnyében, a várakozásoknak megfelelően Dr. Varga Irén teljesített a legjobban. A nettó kategória második helyén Schaffer Zita áll, a dobogó harmadik fokát pedig, Kecskés Kornélia érte el.

Eredmények:

Bruttó I-II-III.: Kádár Attila, Zilahy Csaba, Ralph Müller

Nettó Férfi I-II-III.: Hatvári Árpád, Briglovics Gábor, Jónás Balázs

Nettó Női I-II-III.: Dr. Varga Irén, Schaffer Zita, Kecskés Kornélia

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés