A Match Play-specialista

 Nyugodtan mondhatjuk, Vadkerti Adél a betegségéből felépülve, ismét csúcsforma közelében játszik. Már a másfél héttel ezelőtt megrendezett Orosz Junior Nyílt Bajnokságon elért ezüstérme is ezt támasztotta alá, ám a hétvégén aratott győzelme a Lengyel Junior Nyílt Bajnokságon egyértelművé tette, visszatalált a helyes útra.

Nyugodtan mondhatjuk, Vadkerti Adél a betegségéből felépülve, ismét csúcsforma közelében játszik. Már a másfél héttel ezelőtt megrendezett Orosz Junior Nyílt Bajnokságon elért ezüstérme is ezt támasztotta alá, ám a hétvégén aratott győzelme a Lengyel Junior Nyílt Bajnokságon egyértelművé tette, visszatalált a helyes útra.

Kétszeres Magyar Kupa győztes junior válogatott játékosunk boldogan nyilatkozott lapunknak és reméli, hogy lendülete a szezon végéig kitart:

HG: Nem akármilyen versenyen vagy túl, mentálisan és fizikálisan is megterhelő lehetett, hiszen két napot strokeplay-ben, majd két napot matchplay-ben kellett játszanod. Negyedikként jutottál a Cut-ba a legjobb 16 játékos közé, majd egyenesen a fináléig és a győzelemig meneteltél. Gondoltad volna a bajnokság előtt, hogy sikerülhet?

Amikor a verseny előtti napon este megláttam a startlistát hirtelen megijedtem, hiszen nagyon sok jó játékos volt rajta és őszintén szólva a pálya is kicsit rémisztő volt: szűk és erdős pályaszakaszok mindenhol. Reménykedtem a CUT-ban, de azt nem gondoltam volna, hogy még az utolsó nap délután is küzdeni fogok. Az első napi teljesítményem után megnyugodtam. Stabilan és jól játszottam (+3), ezért már a második napon magabiztosan álltam fel az 1-es elütőre. Éreztem, hogy még bármit kihozhatok ebből a versenyből.

HG: Az elmúlt években többször bizonyítottad, hogy a match play formát nagyon érzed. Gondoljunk csak az idei szlovákiai EOHT versenyre, ahol a magyar lányok csapatkapitányaként a dobogóig vezetted a válogatottat. Match play specialistának tartod magad?

Az való igaz, hogy szeretek ebben a formában játszani. Itt nem kell számolni az ütéseket és nincsenek kérdőjelek a fejekben, hogy vajon a mögöttünk lévő flightokban, hogyan játszanak a többiek. Itt csak az ellenfél van és én, akit le kell győzni. Mindig csak az adott szakasz eredményére koncentrálok, nem pedig a 18 lyukra. A match playben lehet szakaszt nyerni, akár bogey-val is. Ez egy mentális játék, minden azon múlik, hogy az ellenfeled mit csinál.

HG: A match play forma, mint tudjuk, egy más fajta játékstílust követel meg, mint a stroke. Te mivel próbáltad kibillenteni az ellenfeledet?

Az én titkom egyszerű volt! Jól játszottam… Az nagyon zavaró tud lenni, hogyha csak potyognak a birdie-k, reagálnál, de nem tudsz. Játssz jól és roppantsd össze az ellenfeled!

HG: Mi játszódott le benned döntőben, hiszen hátrányból sikerült fordítanod Żrodowska Maria ellen?

Az első szakaszon rosszul sikerült a drive-om és onnan csak egy bogey-ra tudtam menteni. A következő két szakasz olyan gyorsan elment, hogy nem is volt időm azon gondolkodni, hogy mennyivel van előrébb. Hiába vezetett egy ütéssel, a 4-5-6. szakaszt is megnyertem és már nálam volt az előny (2 ütés). Ez teljesen megnyugtatott.

(A győzelem pillanata: Vadkerti Adél és Csányi Olivér öröme)

HG: Milyen érzés volt, amikor a 16. szakaszon megnyerted játszmát és vele együtt a Lengyel Junior Nyílt Bajnokságot?

Felemelő volt! Azon a szakaszon iszonyatosan izgultam, mivel az előző etapot Maria vitte. 16-os egy rövidebb par 4-es, amit meg lehet drive-olni, de nem sikerült túl jól, így 28 méterre voltam a lyuktól, Maria meg kb. 35-re lehetett és odaütötte két méterre... Na, ekkor mondtam Olivérnek, hogy most fogok veszíteni, hiszen ő nagyon jót ütött. Én erre odaütöttem 10 cm-re a lyuktól és megadta nekem. Majd Maria kihagyta a sanszot… Ekkor egy nagy kő gördült le a szívemről, hiszen tudtam, hogy nyertem!

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Csányi Olivérnek a két nap match play alatti caddy-zést! Hatalmas segítség volt számomra, igazi csapatmunka volt. Megbeszéltük az ütéseket és ez nagy önbizalmat adott nekem. Köszönöm neki!

HG: Hova helyezed ezt a sikert karriered szempontjából? Egyik legnagyobb győzelem, mérföldkő?

Nagyon örülök ennek az eredménynek, de nem tekintek rá mérföldkőként. A bajnokság megmutatta jó irányba haladok, és kellő önbizalmat is adott. Kérem a következőt, jöhetnek a versenyek!

(Lengyel Junior Bajnokság dobogósai, középen a győztes Vadkerti Adél)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés