Závaczki csúcsra járatva

 Závaczki Bálint - több golfozónkhoz hasonlóan - sűrű heteket tudhat maga mögött. Augusztus közepén az Osztrák junior Tour V. fordulójában, majd a következő hétvégén augusztus 21. és 22. között a U.S. KidsVenice junior Open-en volt érdekelt Somogyi Bencével és Horváth Erikkel együtt. Závaczki Zsolt értékeli a versenyeket:

Závaczki Bálint - több golfozónkhoz hasonlóan - sűrű heteket tudhat maga mögött. Augusztus közepén az Osztrák junior Tour V. fordulójában, majd a következő hétvégén augusztus 21. és 22. között a U.S. KidsVenice junior Open-en volt érdekelt Somogyi Bencével és Horváth Erikkel együtt. Závaczki Zsolt értékeli a versenyeket:

Osztrák junior Tour V.

Az osztrák junior Tour V. fordulója zajlott Augusztus 14-16. között, melyet a Bécs melletti Colony golf klubban rendeztek meg. Már a gyakorló nap megmutatta, hogy bár hosszú pályáról van szó, (6187 méter) Bálint folyamatosan növekvő távolságainak köszönhetően remek birdie lehetőségeket tud kidolgozni, sőt a par 73- as pályának öt par ötöse között van olyan, ahol optimális esetben kettőből fel tud kerülni. (Kötél Bence és Simmes Alexander is részt vett korábban erről is beszámoltunk ITT)

Az első versenynapon kiváló teljesítménnyel öt birdie szerepelt a score kártyáján, mely a plusz hármas végeredményt, és a hcp javítást hozta. Ezzel Bálint két ütéssel vezette a majd harminc fős U 14-es kategóriát. Ezen a rangos versenyen ahol összesen 140 junior indulhatott, voltak olyanok, akik a 16- os hcp limit ellenére 14-15-os hcp-vel nem fértek be a mezőnybe. Bálint egyik legkedveltebb osztrák pályájáról van szó, hiszen a sokadik alkalommal játszott itt. Tavaly még válogatottként ezen a pályan érte el az open második helyezését.

A második napon, az elsővel megegyező flight-okban játszottak, a már megszokott rendszer szerint. Két kisebb hibának köszönhetően Bálint plusz ötös eredménye szorosabbá tette az élmezőnyt. Ekkor már együttállásban vezetett csupán és mögötte is nagy volt a tülekedés a dobogós helyezésekért. A befejező napon a fordított indulás miatt az utolsó flightban indulhatott. Nehézkesen kezdett. Nem igazán érezte a puttot, így az első kilencen öt bogey is felkerült a kártyájára. A szoros csata következtében a fordulásnál ezzel az eredményével visszacsúszott a T 4. helyre. Tudta, hogy bravúrra van szükség ahhoz, hogy a kitűzött célt elérje, a versenyt meg kell nyernie. És jött a bravúr. Azon a kilencen, ahol az első két napon +4-et és +5-öt játszott, kellett remekelnie. Az elsőtől való lemaradását a 15-ös szakaszra ledolgozta. Ezután az döntött, ki bírja jobban fejben. Olyan volt ez, mint egy hármas playoff. A 16-os és 17-es szakaszt mindhárman par-ozták, így az utolsó szakaszra maradt a döntés. Bálint talán a nap legjobb kezdő ütését produkálva, a szűk szakasz fair way-ének a közepéről támadhatta a greent. A par négyesen úgy került fel, hogy társaival szemben, akiknek nyolc és tíz méteres puttjai voltak a birdie-ért, Bálint két méterről guríthatott. Nem remegett meg a keze és a magabiztosan értékesített birdie meghozta számára a célként kitűzött győzelmet.

Bálintnak elsőként a verseny főbírája gratulált a green mellett, a befejező szakasznál álló szülők tapsa kíséretében. Eredményei +3, +5, +4. Ezzel a győzelmével Bálint előkelő helyen szerepel az osztrák junior Tour összetett táblázatán az alábbi helyezésekkel.  Ezek sorrendben: T6, 2, 2, T3, 1.

U.S. KidsVenice Junior Open

A sorozat történetében először rendezték meg az U.S. KidsVenice Junior Open-t a Padova mellett levő Golf della Montecchia 27 lyukas golfpályáján. Több kategóriában 250 versenyző részvételével zajlott a kétnapos verseny. Köztük volt Závaczki Bálint, Somogyi Bence és Horváth Erik is.

Miután egy teljesen sík pályáról van szó, a nehézségét a szűk fairway-ek, vízakadályok és az "OBI"-nak kijelölt erdők jelentették az 5570 méteres pályán. Závaczki Bálint az U 13-as kategóriában indult, ahol szerény kilencfős mezőny volt csupán. A verseny első napja sajnos nem indult jól Bálint számára, ugyanis az első kilencen egy "obi", egy víz és egy veszett labda következményeként +7-tel fordult.  A további három kilencet 0, +2, -1- re hozta, így összességében a két nap alatt +8-at játszott, ami a hatodik helyre lett elég. Az első kilencen összeszedett ütéshátrányt csak egy nagyon erős mínuszos score-ral lehetett volna szépíteni, ami a második napon nem volt benne Bálint játékában.

Somogyi Bence az U9-es fiú kategóriában indult, ahol 18 résztvevővel zajlott a küzdelem. Bence remekül kezdett, hiszen 74-es körrel zárta a nyitónapot, amivel a második helyen várhatta a záró kört. A magyar fiatal golfreménység a befejező napon sem teljesített rosszul, sőt a pálya hátsó részét evenpar-ra hozta, ám az első kilencen +6-os score-t ért el. Bár lecsúszott a dobogóról így is elégedetten és emelt fővel térhetett haza.

Horváth Erik az U12-esek között versenyzett a 21 fős mezőnyben. Eriknek nem sikerült felvennie a pálya ritmusát. Mindkét napon 90 fölött ütött: 90, 91. Összesítésben a 19. helyet szerezte meg.

 A szervezés, csakúgy, mint az Európa Bajnokságon, kifogástalannak volt mondható a pályán és a pályán kívül. A welcome party-tól kezdve, a záró ceremóniáig, kiváló ellátásban részesültek a gyerekek. A verseny zárásaként Dan Van Horn U.S.Kids Golf Prezident elmondta, hogy a visszajelzések alapján, valamint a tapasztalatokat tekintve jövőre még nagyobb létszámú versenyre számíthatunk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés