Hole-in-one Zilahy módra

 Az elmúlt hétvégén rendezték meg az OTP Bank 37. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságát a Pannonia Golf and Country Club-ban, ahol a fő kérdés az volt, hogy jó formában lévő játékosaink nélkül (Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Simmes Alexander), ki tudja tartani a lépést az erős külföldi mezőnnyel. Büszkén jelenthetjük, hogy Horváth Marcell és Szeberényi Máté személyében két olyan játékos is színre lépett, akik partiban voltak a dobogós helyezésekért, sőt Máté élete formájában játszva a második helyen végzett. De nem csak emiatt volt érdekes az idei verseny: a második játéknapon ugyanis Zilahy Csaba, aki végül a tizenkettedik helyen zárt, Hole-in-one-t ütött. Vele beszélgettünk a versenyről és arról, milyen érzés volt számára ez a nem mindennapi teljesítmény. 

Augusztus 8-ai hétvégén rendezték meg az OTP Bank 37. Magyar Amatőr Nyílt Golfbajnokságát a Pannonia Golf and Country Club-ban, ahol a fő kérdés az volt, hogy jó formában lévő játékosaink nélkül (Briglovics Boróka, Vadkerti Adél, Simmes Alexander), ki tudja tartani a lépést az erős külföldi mezőnnyel. Büszkén jelenthetjük, hogy Horváth Marcell és Szeberényi Máté személyében két olyan játékos is színre lépett, akik partiban voltak a dobogós helyezésekért, sőt Máté élete formájában játszva a második helyen végzett. De nem csak emiatt volt érdekes az idei verseny: a második játéknapon ugyanis Zilahy Csaba, aki végül a tizenkettedik helyen zárt, Hole-in-one-t ütött. Vele beszélgettünk a versenyről és arról, milyen érzés volt számára ez a nem mindennapi teljesítmény. 

„A rendkívül rosszul sikerült Magyar Amatőr Golfbajnokság miatt, nagy volt bennem a bizonyítási vágy ezen a megmérettetésen - kezdte beszámolóját Zilahy Csaba. Nagyon jó felkészülés volt a versenyre az egy héttel korábban Bulgáriában megrendezett Csapat Európa Bajnokság, ahol hasonló pályán, greeneken és körülmények között játszhattunk, mint Máriavölgyben.”

(Kép: Pannonia Golf and Country Club Facebook oldal)

Az első nap 75-öt játszott, a tendencia pedig nem sokat romlott másnapra sem, 77-es ütésszámmal zárt. Mindemellett külön örömre adhatott okot, hogy a hétvége talán leglátványosabb megmozdulása került a neve mellé: a 11-es lyukon ugyanis Hole-in-one-t ütött. „Nagyon jól megütött labda volt, de a hole-in-one általában a vakszerencse műve – értékelte teljesítményét a játékos. - Valójában először nem is örültem neki, egyfelől tudtam, ezzel kimerítettem egy időre a szerencseadagomat, másrészről pedig nem akartam ellopni a show-t Máté és Marci elől, akiknek a teljesítménye előtt ismételten megemelem a kalapom. Miután érzékeltem, hogy a hír futótűzként terjedt a pályán és egyre másra fogadtam a gratulációkat engem is magával ragadott az eufória. Nehéz egy ilyen ütés után kellőképpen koncentráltnak maradni és összetartani a játékot, de ez az extra motiváció segített abban, hogy megint 3 ütéssel handikepem alatt, 77 ütéssel fejezzem be a napot!”

„Harmadik nap már nem sok kedvem volt golfozni – folytatta Zilahy Csaba - hiszen úgy gondoltam: két jól sikerült nap után nem biztos, hogy még egy ilyen teljesítményt le tudok tenni az asztalra. A fő ok azonban inkább az extrém időjárás volt. 40 fokos melegben kellett játszani, ami a bulgáriai 44 fok után már a kilencedik éles versenyhelyzetben lejátszott kör lett volna 12 napon belül. Nem csak fizikailag, mentálisan is sokat kivesz az emberből az ilyen időjárás. Éppen emiatt sok apró hibát vétettem, ami tisztább fejjel, nem ennyire szélsőséges körülmények között elkerülhető lett volna, de 78 ütéssel sem kell szégyenkezni. Összességében azonban elégedett vagyok ezzel a három nappal. Sikerült a hendikepemet 6-ról 4,2-re javítanom. Az igazi erőpróba számomra azonban csak ezután jön, hiszen szeptember 4-6 között lesz Bükfürdőn a 3. Magyar és Nemzetközi MID-AM Bajnokság, ami válogató a 12 fős „felnőtt” válogatottba való bekerüléshez. Ehhez jó erőfelmérő volt mind a bulgáriai Csapat Európa Bajnokság, ahol profi reményű fiatalokkal tudtunk együtt játszani, mind pedig a nemrég lejátszott Magyar-Amatőr Nyílt Bajnokság.” - zárta értékelését Zilahy Csaba.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés