„Bejött a papírforma”

 A Highland Golf Club vezető edzőjével górcső alá vettük a magyar profi golf bajnokság eredményeit.

A Highland Golf Club vezető edzőjével górcső alá vettük a magyar profi golf bajnokság eredményeit.

Saját teljesítményét kritikusan szemléli. Fizikálisan és technikailag felkészült volt, mégsem voltak nagy elvárásai magával szemben. Minden fejben dől el – ez most is bebizonyosodott. Mentálisan csődöt mondott. Ennél sokkal többre képes, dobogóesélyes lehetett volna. Viszont hűen PGA oktatói mivoltához, példát statuált kitartás és alázat terén. A körülményektől függetlenül teljesítette a játékot, véghezvitte célját, ha törik, ha szakad. Különös öröm volt számára, hogy minden nap jó flightban játszhatott – Morozov Misa és Petkovics Bálint oldalán. Közös vonása volt a fiatalokkal a már említett mentális ráhangolódás hiánya, a legstabilabb játékosnak talán Petkovics Bálint bizonyult.

A legnagyobb esélyes, Palanszki Banjamin már az első nap győztesként állt a starthoz. Teljes mértékben beváltotta a játékához fűződő reményeket, magabiztosan és határozottan abszolválta a versenyt.

Lugosi Balázs második helyezése sokak számára meglepetést jelentett ugyan, pedig a teljesítménye igazán stabil. Tudja, mit akar és azt meg is valósítja.

Lugosi Tamás második napi mínuszával hívta fel magára a figyelmet. Mindez nem is szorul magyarázatra, ezt vártuk tőle.

Hahn Roland hátfájdalma sajnos kihatott játékára is. Ennek köszönhető a hullámzó teljesítmény, csak a harmadik nap hozta a formáját.

Brúder Balázs pedig ismét bebizonyította, hogy a végletek embere. S mindeközben bármire képes.

Szigeti véleménye szerint fiatal bajnoknőnk, Briglovics Boróka technikailag kifogástalan. Boró egészen kimagasló eredményekre képes, scorekártyája önmagáért beszél. De jelentős probléma nála az önbizalomhiány, mentálisan még mindenképpen fejlődnie kell.

Bízunk benne, hogy Szigeti Csaba minél előbb kiegyensúlyozottá válik mentálisan és jókedvűen, derűsen egyengeti majd a golf szerelmeseinek pályáját. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés