A nagy kérdés:

 A Magyar Nyílt Match Play Bajnokság második napján folytatódtak a küzdelmek. Mindenkire két ütközet várt és kiderült, hogy idén ki az a két ember, aki farkasszemet nézhet a IV. Match Play Bajnoki címért.

A Magyar Nyílt Match Play Bajnokság második napján folytatódtak a küzdelmek. Mindenkire két ütközet várt és kiderült, hogy idén ki az a két ember, aki farkasszemet nézhet a IV. Match Play Bajnoki címért.

Izgalomban, ahogy vártuk, nem volt hiány a második napon sem, ahol már match play formában küzdöttek meg a felek a kialakult nyolcas csoportokban.  A nap egyik érdekes kérdése az volt, hogy vajon mire lehet képes a Birdland Golf Club színeiben induló Hatvári Árpád, a fiatalokkal teletűzdelt első nyolcas társaságban.  Ellenfélként először a jó formában lévő, 2014–es év Junior Fiú golfozóját Csányi Olivért kapta, aki a vártnál könnyedebben győzte le rutinos kollegáját.

Kevesebb izgalmat hozott a délelőtti első kör egyik csemegéje, a bajnokok csatájaként beharangozott Simmes Alexander - Horváth Ádám összecsapás. Alex önbizalommal telve lépett túl ellenfelén (6/5) és várta vetélytársát a döntőbe jutásért.

A kiélezett küzdelmet a fiatalok csatája hozta, hiszen csupán az utolsó lyukon dőlt el mindkét ütközetben (Morozova Szofia –Greff Bálint, Tóth Maya Napsugár – ifj. Csiki Péter) a győztes kiléte. Végül a 2014-es junior bajnok Greff Bálint, illetve válogatott csapattársa Tóth Maya Napsugár jutott tovább az elődöntőbe.

Izgalmasan alakult a délután is. Minden figyelem elődöntőké volt, amelyek méltók voltak egy szövetségi versenyhez. Az alig 14 éves Tóth Maya Napsugár megizzasztotta a Match Play Bajnokság címvédőjét, Simmes Alexandert, akinek csupán az utolsó lyukon sikerült diadalmaskodnia az ifjú golfozónő felett. A másik ágon a 2014. év junior bajnoka küzdött a 2014-es év junior fiú játékosával. Párharcuk a várakozásoknak megfelelően parázs csatát hozott, ám végül Olivér örülhetett a döntőbe jutásnak. Mayának és Bálnának nincs oka szomorkodni, hiszen bizonyították, hogy fejben nagyon jól bírták a csatát, így minden bizonnyal nagy harcot vívnak majd a harmadik helyért az utolsó napon.

A bajnokság különlegessége, hogy az erős mezőnynek köszönhetően a második nyolcasban szintén jó játékosok találhatóak. Ezt igazolta például Briglovics Boróka teljesítménye is, aki képességei szerint akár az első nyolcasban is helyet kaphatott volna, de éppen csak lemaradt. A második napon mindkét versenyét hozta, így a záró napon a 9. helyért játszik Meznerics Gergely ellen.

Mint láthatjuk, izgalomban a második napon sem volt hiány. De még hátra van a záró kör, ahol a legnagyobb kérdés: ki nyeri az idei Match Play Bajnokságot? A döntő kétesélyes, nehéz megtippelni, ki jöhet ki győztesen a Simmers Alexander, Csányi Olivér párharcból, kettejük közt az épp aktuális forma fog dönteni.

További PÁROSÍTÁSOK ITT

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés