Pál Zoltán hosszútávra tervez a footgolffal

 A Vasas egykori kiválósága is részt vett a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) harmadik fordulójában. Kisorosziban a pontszerzők között végzett, és tervei szerint meg sem áll az első tízig.

A Vasas egykori kiválósága is részt vett a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) harmadik fordulójában. Kisorosziban a pontszerzők között végzett, és tervei szerint meg sem áll az első tízig.

– Belekóstoltam már a játékba, de a sok elfoglaltság miatt nem tudtam komolyan foglalkozni a footgolffal – mondta megkeresésünkre a Budapest FootGolf Team versenyzője, Pál Zoltán (a kép bal szélén), akinek labdarúgó karrierje szívpanaszai miatt ideje korán véget ért. – Ahogy öregszik az ember, egyre kevesebbet jár nagy- és kispályára focizni, a footgolf viszont remek megoldás számomra. Nem akarok szerénytelennek tűnni, de a rúgótechnikám jobb volt az átlagosnál a hazai mezőnyben. Ezt itt tudom kamatoztatni. Viszont jobban kell koncentrálnom.

A fiatal edző elmondása szerint vakon ment a Kisoroszi pályán, mert ugyan járt már itt, az rég volt, és néhány lyuk is máshol van már.

– Mindig igazi versenyzőtípus voltam, nem elégszem meg a középszerűséggel. Gyakorlás nélkül nem is rossz a plusz nyolcas eredmény. Szeretnék az első tízben végezni év végén, ami reálisnak is tűnik – fogadkozott, majd rögtön szembesítettük is azzal, ha ez összejön, akár az argentínai világbajnokságon is ott lehet. – Hosszútávon tényleg szeretnék a nemzetközi mezőnyben is helyt állni. Sok volt futballista is megkedvelte a footgolfot, és azóta is játssza világszerte.

Arra a kérdésre, hogy a hétvégi footgolfozásnak vagy hőn szeretett klubjának, a Vasasnak az élvonalba való visszatérése okozott-e nagyobb boldogságot, hosszasan elgondolkozva így válaszolt: – Az angyalföldi csapat a szívem csücske, annak azért most egy kicsit jobban örültem, de nagyon jó, hogy a footgolfot is elkezdhettem most már komolyabb szinten.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés