Fiataljaink továbbra is az élmezőnyben!

 Folytatódtak a küzdelmek a U.S.Kids Golf European Championship-en, Skóciában, ahol magyar junior golfozóink: Závaczki Bálint, Kötél Bence, Bertényi Bence és Horváth Ákos- ismét pályára léptek.

Folytatódtak a küzdelmek a U.S.Kids Golf European Championship-en, Skóciában, ahol magyar junior golfozóink: Závaczki Bálint, Kötél Bence, Bertényi Bence és Horváth Ákos- ismét pályára léptek.

Az nyitó kör eredményei alapján fiataljaink az élmezőnyből várhatták kategóriájukban a viadal második napját. A BB különítmény rangidőse, a 13 éves Závaczki Bálint az alacsonyabb score és a felzárkózás reményében lépet pályára. Titkos tudósítónk Závaczki Zsolt értékeli elsőként fia teljesítményét:

„A második versenynapon sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna, ütéseket spóroltunk az első körhöz képest. 4 birdie segített ahhoz, hogy a +1-es eredménnyel 10 helyet lépjünk előre az összetett táblázaton.  Ez a +1, a nap 6. legjobb scorja volt az 55 fős mezőnyben, aminek köszönhetően a 100. helyről várjuk a befejező napot. A kategóriánknak szerencséje volt az időjárással, csak a széllel kellett küzdenünk, nem úgy a délután induló U10-eseknek, akiknek játékuk 2/3-át sűrű eső is nehezítette. Abban bízunk, hogy ez az eső az időjósok által holnapra ígért időjárás változás, amely az éjszaka folyamán átvonul. A harmadik, befejező napon igyekszünk a mai stabil játékot hozni.”

Kötél Bence az első naphoz hasonlóan a Craigielaw Golf Club pályán lépett a színre az U11-esek között, ahol versenyzőnk a kiegyensúlyozott játékot tűzte ki célul. Mint első napi beszámolónkból kiderült Bence egészen a 13-as szakaszig hibátlanul tartotta magát (par-ban állt), azonban az utolsó szakaszok nem jöttek ki jól golfozónknak, így együttállásban a 11. helyről várhatta a napot. A pálya első felét a nehéz időjárási körülmények ellenére +2-es score-ra hozta. A pálya hátsó fele vegyesre sikeredett: 4 par született, 5 bogey mellett, így Bence három helyet rontva a T14. helyről várhatja a viadal fináléját 6 ütéshátrányban a dobogó legalsó fokától.

Legifjabb golfozóinknak sem volt egyszerű dolguk, hiszen a szél mellett az esővel is meg kellett küzdeniük. Ennek ellenére Bertényi Bence egy helyet javítva első napi score-ján, a 17. pozícióból várhatja a végjátékot.

 Horváth Ákos is szépen teljesített, hiszen +15-ös score-t játszva 4 helyet javított az első napon elfoglalt pozíciójához képest, így a T 27. helyét foglalja el a U.S. Kids Golf European Championship zárónapja előtt.

Eredmények:

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés