Match Play Bajnokság: visszatekintés a tavalyi évre

 Hétvégén rendezik meg a IV. Match Play Bajnokságot, ami a tavalyihoz hasonló párharcokkal és izgalmakkal kecsegtet. Ha az időjárás nem szól közbe, jó hangulatú, színvonalas pár napunk lesz. Pillantsunk kicsit vissza, és nézzük meg mi történt tavaly:

Hétvégén rendezik meg a IV. Match Play Bajnokságot, ami a tavalyihoz hasonló párharcokkal és izgalmakkal kecsegtet. Ha az időjárás nem szól közbe, jó hangulatú, színvonalas pár napunk lesz. Pillantsunk kicsit vissza, és nézzük meg mi történt tavaly:

Már a Match Play Bajnokság kezdete előtt tudni lehetett, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt többen lemondják az indulást, pedig a verseny bölcsőjének számító Old Lake Golf Club a körülményekhez képest jó állapotban fogadta a résztvevőket. A várakozást csak fokozta, hogy a versenyre többen neveztek a két héttel korábban megrendezett Magyar Kupa mezőnyéből. Ennek megfelelően, már az első nap jó eredmények születtek, és a párosítások alapján a továbbiakban is kiegyenlített, izgalmas versenyre volt kilátás.

Az egyik legjobban várt küzdelem, a második nap délelőttjén Simmers Alexander és Vadkerti Adél összecsapása volt. Az akár döntőnek is beillő párharc viszonylag sima továbbjutást eredményezett a Pannonia GCC versenyzőjének, aki már a 13. szakasz után tovább is jutott. Adél így nyilatkozott az Alex-szel vívott meccsről: „Nagyjából meg voltam elégedve a játékommal. A putt nem ment olyan jól, de Alex kitűnően játszott, csak gratulálni tudok neki.” A hazaiak versenyzője végül Briglovics Borókát legyőzve, az ötödik helyet szerezte meg.

A második nap legizgalmasabb összecsapását ifj. Tóth János vívta Csányi Olivérrel. A fordulatos, ki-ki meccsen Janó győzedelmeskedett, aki végül a Horváth Ádámot legyőző Simmers Alexanderrel mérkőzött. Csányi Olivér Ádámmal mérkőzött meg a harmadik helyért, a negyediket szerezte meg.

„Meg voltam elégedve a játékommal, nem ment rosszul – nyilatkozta Olivér a meccs után. – Ádámnak sikerült öttel elmennie az elején. Utána, azért küzdöttem, hogy utolérjem. A 13. után csökkentettem a különbséget kettőre, majd a 15. szakaszon leikszelnünk. Végül Ádám fejben fölém kerekedett, így győzött. Gratulálok neki! Nem vagyok elkeseredve. Sok tapasztalattal gazdagodhattam, többszörös magyar bajnokok ellen játszhattam, és sikerült jól helytállnom ellenük.”

A Bajnokság legizgalmasabb összecsapása azonban még hátra volt. A döntőt Alex és az akkor már háromszoros magyar bajnok Tóth Janó vívta. A csata az idegek harcát hozta, amit Alex bírt jobban, így végül ő húzhatta be a végső győzelmet.

„Nagyon jó ómen. Látom, hogy a sok-sok gyakorlásnak érik a gyümölcse. Jó látni és érezni, hogy a napi 9-10 órás edzések, nem voltak hiába. A Match Play Bajnokság megnyerése, számomra nagyon sokat jelent." – Nyilatkozta Alex a verseny után.

A tavalyi bajnokság tehát szoros, színvonalas összecsapásokat hozott, sok izgalmas momentummal, és meglepetésekkel. Soha rosszabbat, reméljük idén is hasonló küzdelmekre számíthatunk!

A tavalyi verseny élmezőnye:

1. Simmers Alexander (PGCC)

2. ifj. Tóth János (GCI)

3. Horváth Ádám (RBGYC)

4. Csányi Olivér (PGCC)

5. Vadkerti Adél (OLGC)

6. Briglovics Boróka (PGCC)

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés