Éremért megy a négy magyar

 Két versenyen is ott lesz Magyarország a US Pro-Am FootGolf Tour tavaszi, keleti parti rendezvényein. Balázsi Csaba, Podusil György, Tajtyi Róbert és Papp Péter a Budapest FootGolf Teamet erősítik majd Floridában. Május 17-19-ig Miamiban, 22-24-ig Port St. Luciában footgolfozik négy magyar. A tengerentúli utazás előtt kérdeztük őket.

Két versenyen is ott lesz Magyarország a US Pro-Am FootGolf Tour tavaszi, keleti parti rendezvényein. Balázsi Csaba, Podusil György, Tajtyi Róbert és Papp Péter a Budapest FootGolf Teamet erősítik majd Floridában. Május 17-19-ig Miamiban, 22-24-ig Port St. Luciában footgolfozik négy magyar. A tengerentúli utazás előtt kérdeztük őket.

– Általában heti két-három alkalommal játszunk, és még elindulás előtt, szerdán is játszottunk egy baráti footgolfot – mondta a felkészülésről Balázsi Csaba, aki szintén járt már az Államokban. – Nagyon örülök, hogy visszatérhetünk. Természetesen győzni megyünk, a csapatunk baráti alapon szerveződött, hajtjuk előre egymást. Az eredmények pedig azt tükrözik, ez bejön, idén is az eddigi versenyeken valamelyikünknek kijött a lépés, és oda tudott érni a legjobbak közé. Kint szenior kategóriában is indulok, ahol azért kevesebben lesznek, mint a felnőtt férfiaknál. Motivál, hogy csapatban, Magyarországot képviselve elsők legyünk, valószínűleg az argentinok lesznek a fő riválisaink. Alapvetően nem különbözik ez a verseny sem a többitől csak azért, mert a tengerentúlon van. Footgolfpályán leszünk, minél kevesebb lövésből kell a labdát a lyukba rúgni – egyszerűsítette le a játékot Balázsi, majd hozzátette, örül, hogy lesz néhány nap szabadidejük, és körül tudnak majd nézni Floridában.

– Pozitívak az emlékeim a legutóbbi amerikai versenyről, New Jersey-ben második tudtam lenni. Bízom benne, az idei út is hasonlóan sikeres lesz, és legalább az egyik versenyen kijön a lépés – mondta Podusil György, aki akkor sem lenne csalódott, ha ”csak” a legjobb tízben végezne. – Egyre többen játsszák ezt a sportot, és ezzel párhuzamosan egyre több a klasszis is. Amerikában is ott lesznek a legjobbak közül sokan. Hónapról hónapra látszik a fejlődés a sportágban, új klubok jönnek létre, új országok csatlakoznak a nemzetközi szervezethez. Minél többen játsszák, annál nagyobb a kihívás, de annál édesebb a győzelem. Ezért megyünk mi is. Egy kétnapos versenyen a legfontosabb nap a nulladik, azaz az edzés. Ki kell találni, melyik a legjátszhatóbb irány. Jegyzetfüzettel megyek, hogy verseny közben ennek segítségével a legjobb teljesítményt nyújthassam.

– Tavaly nagyjából tíz argentin játékos volt, most lesznek huszonöten, arról nem beszélve, hogy a hollandok is erős csapattal érkeznek, a házigazdáknál is vannak klasszisok, és sokakat nem is ismerünk még a leendő mezőnyből – fogalmazott Tatjyi Róbert. – Nem akarom elkiabálni, de jó formában vagyunk, sokat javult a játékunk, biztosabb lábbal lövünk, és sokat foglalkoztunk azzal, hogyan kell kizárni a külső körülményeket a versenyeken. Tudjuk, hogy a pénzdíj is magas, de sokkal jobban motivál minket, hogy ilyen erős mezőnyben az élen tudjunk végezni. Ha fejben rendben leszünk, akkor ez meg is lehet.

– Voltam már Amerikában más ügyből kifolyólag, családlátogatáson vagy nyári munkán, de ez most más lesz – mondta Papp Péter, aki három társától eltérően még nem footgolfozott az USA-ban. – Nagyon vonz maga a sportélmény is, de remek csapat utazik együtt, jó lesz együtt lenni a barátokkal. Klubunk jól teljesít, 5-6 játékosunk van, akik bármikor odaérhetnek minden megmérettetésen, és ez idén eddig így is volt. Nem tudom megmondani, most kinek jön majd ki a lépés, de optimista vagyok. A formára nem lehet hagyatkozni ebben a sportban, minden az adott napon múlik. Kellő tettvággyal megyünk, én szeretném kijavítani a hibákat, amiket a szlovák verseny első napján vétettem.

– Büszke vagyok a Budapest FootGolf Teamre, hogy önerőből vették a fáradtságot, és kiutaztak az Államokba, hogy képviseljék hazánkat a világ legnagyobb pénzdíjazású tornáján. Sok sikert kívánok nekik egyénileg is és csapatként is – fejezte ki jókívánságát a honi szövetség elnöke, Gelencsér Gábor. – Hárman közülük már voltak kint játszani, és Papp Petivel kiegészülve láttam, mennyit fejlődtek az utóbbi hónapokban. A két versenyen szeretném, ha legalább az egyikük dobogós helyezést érne el a bivalyerős mezőnyben, és négyfős csapatként Magyarország lenne a győztes.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés