Nagy hajrá a végjátékban

 Május 16-17-én rendezték meg, a Belgrád Golf Club par 68-as pályáján, a 14. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokságot, ahol a női mezőnyben 8 ország, 19 golfozója küzdött egymással.  A magyar csapatot Czernecki Laura, Paál Julianna, Szabó Antónia, Szemerey Lili és Tóth Maya Napsugár képviselte.

Május 14. és 16. között rendezték meg, a Belgrád Golf Club par 68-as pályáján, a 14. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokságot, ahol a női mezőnyben 8 ország, 19 golfozója küzdött egymással.  A magyar csapatot Czernecki Laura, Paál Julianna, Szabó Antónia, Szemerey Lili és Tóth Maya Napsugár képviselte.

 A pályát a szűk fairway-ek, valamint a hatalmas lombozatú fák és azok elhelyezése is bonyolította. A Szerb Szövetség és a golfklub munkatársai mindent megtettek, hogy a játékosok a legjobb körülmények között teljesíthessenek.

Paál Julianna: (81, 78, 76)

Juli teljesítménye a bajnokságon folyamatosan javult, majd óriási meglepetésként az utolsó napon +8-at játszott, s 235-ös összesített eredménnyel a 4. helyen végzett, ezzel a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett.

Tóth Maya Napsugár (76, 80, 85)

A háromnapos verseny nyitányán igencsak bekezdett, hiszen 76-os eredményével még a második helyen állt mindössze három ütéssel lemaradva az orosz Ksenia Eremina mögött. Az alig pár nappal ezelőtt a Magyar Kupán Nettó Junior Női győzelmet ünneplő Maya a Magyar Kupán mutatott formáját sajnos nem sikerült átmentenie és a második és harmadik napon teljesítménye visszaesett. 241 ütéssel az összesített tabella 6. helyén végzett, hat ütéssel Paál Julianna mögött.

Szabó Antónia (84,78,80)

Tóth Mayához hasonló teljesítményre volt képes a viadal három napján, hiszen egy ütéssel mögötte végzett a 7. helyen, ezzel stabilan megtartotta második napon megszerzett helyét.  

 Szemerey Lili (82, 86, 79)

Golfozónk hullámzóan teljesített. 82-es eredményével az első napon a 6. helyen állt, majd a második napon 86 ütést játszva visszacsúszott a 11. helyre, ám végül Szemerey Lili (247) két pozíciót is előre lépett, s végül a 9. hely lett az övé.

Ács-Gergely Virág, így értékelt a verseny után:

Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen négyen is az első tíz legjobb között fejezték be a bajnokságot. Sajnos Czernecki Laura még nem épült fel teljesen a térdsérüléséből, de ennek ellenére is szép eredményt ért el: az utolsó napon +11-et játszott, s ezzel a 11. helyen végzett. Dicséret a Szerb Golf Szövetségnek is, nagy vendégszeretettel, felejthetetlen bajnokságot rendeztek.”

A XIV. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokság végeredménye itt olvasható.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés