Címvédés a Magyar Kupán:

 Ahogy arra számítani lehetett, öldöklő csatát hozott a 26. Magyar Kupa végjátéka. Mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, a figyelem középpontjában a 13:50-kor induló - Simmes Alexander, Vadkerti Adél, Baldauf Mátyás – triója állt. A nagy kérdés az volt, sikerül-e a címvédés Vadkerti Adélnak, vagy valaki más emelheti a magasba a hőn áhított kupát!?   

Ahogy arra számítani lehetett, öldöklő csatát hozott a 26. Magyar Kupa végjátéka. Mindenki kitett magáért, sok jó teljesítményt láthattunk, a figyelem középpontjában a 13:50-kor induló - Simmes Alexander, Vadkerti Adél, Baldauf Mátyás – triója állt. A nagy kérdés az volt, sikerül-e a címvédés Vadkerti Adélnak, vagy valaki más emelheti a magasba a hőn áhított kupát!?   

Az első naphoz hasonlóan kiválóan előkészített pálya és ragyogó időjárási viszonyok mellett állt 118 golfozó az elütőhöz, a Magyar Kupa második, egyben utolsó napján. Az első napi kiélezett küzdelem után, a mezőnyt együttállásban Baldauf Mátyás és Simmes Alexander kettőse vezette, par felett 2 ütéssel, a tavalyi bajnok Vadkerti Adél +4-gyel a harmadik helyről kezdte a végjátékot. A Magyar Kupa győztesének kiléte mellett, a Nettó kategóriák nyerteseire is fény derült, valamint kíváncsian vártuk azt is, hogy vajon mire lehet képes az első napon brillírozó 11 és féléves golfozó Kötél Bence, aki mindössze három ponttal követte az élen álló párost.

Az utolsó napot korán reggel, Polyvás Szilvia és dr. Varga Irén kettőse kezdte, akik 130, illetve 95-ös körrel nyitottak, de az igazán jelentős izgalmakra egészen 13:50-ig kellett várni, amikor is a versenyben vezető hármas vágott neki a pálya 18 szakaszának. Izgalmakban nem volt hiány! Vadkerti Adél, Baldauf Mátyás ugyan csak +1-gyel fordultak a pálya második kilencére, ám ekkor már fél távnál Simmes Alexander 40-et ütött, így Adél összesítésben 2, míg Alex 3 ütéshátrányban volt a vezető Mátyással szemben. Baldauf a következő négy szakaszon 2 par-t és 2 bogey-t ütött (+2), szemben Adél 3 bogey, 1 birdie-jével (+2), így továbbra is megmaradt a két ütés előnye. Ekkor Simmes Alexander 11-esen ütött duplájának köszönhetően, már összesítésben 6 ütés hátrányban követte a versenyben vezetőt, így az utolsó 5 szakaszhoz érve már csak az volt a kérdés, Adél vagy Mátyás lesz a 26. Magyar Kupa győztese.  

Majd következett a Vadkerti varázslat, és olyat húzott elő a cilinderből, amelyre Baldaufnak nem volt igazán válasza (14.,15., 16., birdiek) és az utolsó két lyuk előtt maga felé billentette a mérleg nyelvét, már ő vezetett két ütéssel. A 17-esen és a 18-ason mindketten bogey-t ütöttek, így címvédés történt a Magyar Kupán, Vadkerti Adél (150 ütés) a tavalyi év után ismét győzött! A dobogó másik két fokán, Simmes Alexander (152) és Baldauf Mátyás (152) végzett. A dobogóról néhány ütéssel maradt csak le Briglovics Boróka, aki 156 ütéssel teljesítette a verseny 36 szakaszát. Mögötte egy ütés hátrányban végzett az ötödik helyen végzett, Szeberényi Máté (157), akit a tavalyi második helyezett Závaczki Bálint (160) követett. Hetedik helyen végzett, a 11 és fél éves Kötél Bence (161), akinek bár nem sikerült megismételnie a tegnapi bravúros 77-es eredményét, így is minden dicséretet megérdemel és biztosak lehetünk benne sok örömet fog még okozni a hazai golfszeretőknek! Megosztott 8. helyen végzett a 2014-es Év Junior Golfozója Csányi Olivér és Tóth Maya Napsugár párosa 163 ütéssel. A top 10-be még Meznerics Gergő fért be, aki együttállásban végzett a 10. helyen Ralph Müllerrel együtt.

A szenior közül Darázs Attila érte el a legjobb eredményt, aki 167 ütéssel végzett a 15. helyen, míg a nőknél Oltványi Katalin (183) érte el, amivel a tabella T41. helyén végzett.

(2015-ös Magyar Kupa díjazottjai)

Nettó kategóriában a következőképpen alakultak az eredmények. (Nettó számításnál, a bruttó értékből kivonják a hendikep értéket, és az nyer, akinek így  az eredménye kisebb.)

Díjazottak az eagle rendszer alapján:

MK Nettó Férfi I-II-III.: Sátori Ferenc, Szakszon József, Nagy Gergely István,

MK Nettó Junior Fiú I-II-III.: Ifj. Sárközi Richard, Dezsereczky Gergely, Kötél Bence

MK Nettó Junior Lány I-II-III.: Tóth Maya Napsugár, Hoffman Gréta, Kiss Polett Karolina

MK Nettó Női I-II-III.: Kecskés Kornélia, Vu Fanny, Fiserné Koplányi Eszter

MK Nettó Senior Férfi I-II-III.: Darázs Attila, Friedrich György, Dr.Bartha András

MK Nettó Senior Női I-II-III.: Oltványi Katalin, Dr. Varga Irén, Palotásné Horváth Zsuzsanna

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés