Rúdugróból golfedző

 Az óbudai Hajógyári Szigetre, az 1999 óta működő Golftanyára látogattunk, mely kiváló lehetőséget nyújt a golf sport megismerésére és gyakorlására. A Golftanya egyik törzstagjával és edzőjével, Balogh Lászlóval váltottunk pár szót.

Az óbudai Hajógyári Szigetre, az 1999 óta működő Golftanyára látogattunk, mely kiváló lehetőséget nyújt a golf sport megismerésére és gyakorlására. A Golftanya egyik törzstagjával és vezető pro-jával, Balogh Lászlóval váltottunk pár szót.

HG: Hogyan indult a szezonotok?

Jó hír, hogy rengetegen látogatnak ki hozzánk, még többen, mint az ilyenkor megszokott szezon eleji rohamban. Külön öröm, hogy fiataloktól az idősökig, minden korosztályból jönnek vendégek, így mindenképp pozitívan tekinthetünk a jövőbe!

A pálya, a greenek, a füves elütők állapota kitűnő minőségű és rendezett. A természet elvégezte munkáját, így a Golftanya pompája magával ragadó.

HG: Korábbi élsportolóként, illetve kiemelkedően sikeres atléta edzőként mit tudsz kamatoztatni a golfpályán?

Egyszer olvastam valahol, hogy a világ három legnehezebb sportja, a kalapácsvetés, a rúdugrás és a golf. Mindegyik sportág hihetetlenül összetett, ez adja a nehézségét és az „ízét”. Rúdugró edzőként volt szerencsém megismerkedni, Makszim Vlagyimirovics Taraszovval, az 1992-es barcelonai Olimpia aranyérmes rúdugrójával és edzőjével, aki mérnökként hihetetlenül precízen elemezte ki a mozdulatsorokat. Nagyon nagy hatással volt rám a profizmusa és a módszere, amelyet rúdugró edzőként, majd később golfedzőként is alkalmazok. Sokat köszönhetek neki!

HG: Hamarosan indul a 26. Magyar Kupa, mit vársz a tanítványaidtól?

Jó formában vannak: Töröcsik Attila, Szalay Attila és Hadfi Dániel is. Azt tanácsolnám nekik, hogy önmagukat győzzék le és élvezzék a játékot! Hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül a verseny végén.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés