Players flightok

 Az évad egyik leginkább várt tornája veszi kezdetét csütörtökön, ez pedig nem más, mint az ötödik Majornek is nevezett The Players Championship. A TPC Sawgrass pályán megrendezésre kerülő tornán mindenki ott lesz aki számít, még Tiger Woods is, aki a Masters után először indul ismét versenyen. Nézzük a flightokat.

Az évad egyik leginkább várt tornája veszi kezdetét csütörtökön, ez pedig nem más, mint az ötödik Majornek is nevezett The Players Championship. A TPC Sawgrass pályán megrendezésre kerülő tornán mindenki ott lesz aki számít, még Tiger Woods is, aki a Masters után először indul ismét versenyen. Nézzük a flightokat.

Rory McIlroy, Jordan Spieth és Jason Day

A McIlroy-Spieht párharcra mindenki nagyon régóta vár már, erre a legjobb esély a hétvégi WGC-Match Play tornán ígérkezett, kár, hogy Spieth nem élte túl a csoportkört. A világranglista első két helyezettje azonban a Playersen már végre összecsap egymással, igaz ezúttal már nem Match Play a formátum, hanem Stroke. A legutóbbi három Major-verseny győztese azonban így is komoly beszédtémát szolgáltat majd, igazi presztízscsata lesz, amelybe azért Jason Day is beleszólhat majd, főleg ha olyan formában játszik, ahogy az év elején Phoenixben tette.

Ami hármójuk formáját illeti, Day 0-3-al zárta a Match Play tornát, McIlroy ugyebár nyert, míg Spieth annak ellenére, hogy kiesett, három meccséből kettőt megnyert és összesen -15-ös eredménnyel fejezte be a WGC-sorozat legutóbbi viadalát.

Justin Rose, Dustin Johnson és Zach Johnson

Érdekes flight, hiszen a három játékos közül kettő idén kiváló formában van, Rose ugyebár második lett a Mastersen és megnyerte a Zurich Classic viadalt, Johnson pedig amióta visszatért önkéntes száműzetéséből nagyszerűen játszik. Zach Johnson ugyanakkor három éve kiválóan játszott a TPC Sawgrass pályán, Matt Kuchar mögött lett második, tehát tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó eredménnyel zárja a Players Championshipet.

Phil Mickelson, Sergio Garcia és K.J. Choi

Ez a flight egy olyan trió, amelynek minden tagja nyert már Playerst. A híres Players-átok Mickelsonon kívül érintette Garciát és Choit is, hiszen a győzelmük után vagy a mai napig nem tudtak tornát nyerni (Choi), vagy nagyon hosszú idő telt el az újabb sikerig (Garcia). Mickelson ugyanakkor az utóbbi pár évben nem teljesít túl meggyőzően a Playersen, a legutóbbi két kiírás során egyaránt lemaradt a CUT-ról. Ugyanakkor ha Lefty úgy játszik, mint tette azt Augustában, akkor bármire képes lehet. Garcia két éve közel állt a győzelemhez, ám az utolsó napon Tiger Woods volt az ellenfele és ugye tudjuk, hogy ki nyerte a 2013-as Playerst. Ami pedig Choit illeti, 2011-es győzelme óta egyszer lemaradt a CUT-ról, 2013-ban 48. lett, tavaly pedig a 13. helyen zárt.

Tiger Woods, Adam Scott és Martin Kaymer

A Spieth-McIlroy-Day trió mellett gyaníthatóan ezt a flightot övezi majd a legnagyobb érdeklődés. Woods 2013 után tér vissza a TPC Sawgrass pályára, akkor nyert, egy évvel később sérülés miatt kihagyta a viadalt. Nem tudni, hogy milyen formában van, és azt sem lehet tudni, hogy a Lindsey Vonnal való szakítása mennyire befolyásolja majd a játékát. Sokak szerint semennyire, így a kérdés csupán az, hogy vajon a driveok terén lesz-e változás a Mastersen tapasztaltakhoz képest. Amennyiben azok rendben lesznek és a rövid játéka az augustaihoz hasonló lesz, akkor Woods akár még a győzelemért is harcolhat sokak szerint. Martin Kaymer címvédőként érkezik a viadalra, viszont nem túl jó formában, míg Adam Scott idén már nem Steve Williams caddie-vel szerepel, így Woods számára sem lesz kényelmetlen a szituáció.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés