Magyar Kupa visszapillantó:

 A hétvégén rendezik a 26. Magyar Kupát, és remélhetjük, hogy a múlt évvel ellentétben, végre kellemes, golfos időben, jó hangulatban zajlik majd. Kezdjük egy visszatekintéssel, nézzük meg együtt, hogy mi történt tavaly:

(2014-es Magyar Kupa győztes Vadkerti Adél)

A hétvégén rendezik a 26. Magyar Kupát, és remélhetjük, hogy a múlt évvel ellentétben, végre kellemes, golfos időben, jó hangulatban zajlik majd. Kezdjük egy visszatekintéssel, nézzük meg együtt, hogy mi történt tavaly:

Adél új szintre lépett a Magyar Kupa megnyerésével

Mintha Balatonudvari Angliában lett volna, olyan volt az időjárás a jubileumi Magyar Kupán. Eleinte a helyenként eleredő eső, később a tomboló szél is nehezítette a játékosok dolgát. A versenyen indulók dacolva az igen cudar idővel, mégis lenyomták a játékot, persze volt, aki feladta versenyt. Mint mentálisan, mind fizikailag erőt próbáló volt a XXV. Magyar Kupa, így nem túlzás azt állítani: a pályán lévők mind hősök voltak!

Hozott is meglepetést, meg nem is a jubileumi Magyar Kupa. Az nem volt meglepetés: hogy a mind hazai, mind (válogatottságának köszönhetően) a nemzetközi szintéren edzett, 16 éves komáromi golfozó, Vadkerti Adél, az Old Lake Golf Club versenyzője emelhette magasba a kupát. Az már inkább figyelemre méltó volt, hogy mindezt magabiztosan és önbizalommal tette.

Adél így nyilatkozott a verseny után: „Úgy tűnik, hogy egy új, számomra ismeretlen szintre léptem. Nehéz szavakba önteni, amit most érzek, annyi minden történt velem az elmúlt időszakban. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy sikerült nyernem. Ez a diadal eddigi pályafutásom csúcsa, egy újabb fontos mérföldkő az álmaim megvalósítása felé vezető úton.”

Adél 2009-ben Tatán ismerkedett meg a golffal és lett röpke 5 év alatt a 2014-es év Magyar Kupa győztese megelőzve a junior Závaczki Bálintot és a harmadik helyezett, ugyancsak junior Briglovics Borókát, aki Szeberényi Mátéval osztozott a bronzérmen.

A három további helyezett játékát mindenképpen ki kell emelnünk. Bálint mindkét napon kiegyensúlyozottan és jól játszott. Az elsőn sikerült feljebb kapaszkodnia, és többek közt a 3 birdie-nek köszönhetően, a dobogó második helyére állhatott fel. Bálintot mi is nagy reménységnek tartjuk, energiabomba, aki tudatosságával és győzni akarásával ismét megmutatta tehetségét. Csak úgy, Szeberényi Máté, aki akkor még Forest Hills színeiben indult és elfoglaltságai miatt keveset tudott készülni a versenyre.  

Külön említésre méltó még Zilahy Csaba eredménye is, aki az első naphoz hasonlóan, másnap is jól játszott és az utolsó szakaszokig nyitottá tette a győzelem kérdését. Csabát a nyugodt, kiegyensúlyozott játék jellemezte, de a végjátékban hibázott. Talán a szél volt az oka, vagy a mentális nyomástól remegett meg a keze. Végül az élmezőny 5. helyén zárt.

A szél és az eső volt tehát az úr a tavalyi Magyar Kupán. Az első kör katasztrofális időjárási körülményei után, a második napon sem fogadta kegyeibe az idő a golfozókat és alaposan megnehezítette a dolgukat.

A tavalyi élmezőny:

1. Vadkerti Adél 162 ütés

2. Závaczki Bálint 167

3. Briglovics Boróka 172

4. Szeberényi Máté 172

A nettó kategóriák győztesei:

Férfiak: Molnár Gergő

Nők: Kiss Polett Karolina

Junior: Holló Zsombor Péter

Szenior férfiak: Dietrich Tamás

Szenior nők: Molnár Lászlóné  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés