McIlroy nyerte a Match Play tornát

 Rory McIlroy győzelmével zárult az idény második World Golf Championship versenye, a Cadillac Match Play Championship. A világelső a döntőben az 50 helyen rangsorolt Gary Woodlandet verte, a harmadik helyen a brit Danny Willett végzett, aki Jim Furyket győzte le a „bronzcsata” során.

Rory McIlroy győzelmével zárult az idény második World Golf Championship versenye, a Cadillac Match Play Championship. A világelső a döntőben az 50 helyen rangsorolt Gary Woodlandet verte, a harmadik helyen a brit Danny Willett végzett, aki Jim Furyket győzte le a „bronzcsata” során.

Rory McIlroy a 2014-es Bridgestone Invitational torna megnyerése után vasárnap begyűjtötte pályafutása második WGC-trófeáját,  miután megnyerte a Match Play Championshpet. A világelső a torna során kiválóan játszott, a csoportkört hibátlanul zárta, Billy Horschelt, Jason Dufnert és Brandt Snedekert is legyőzte. Az északír világelső az egyenes kieséses szakaszban a japán Hideki Matsuyamával csapott össze elsőként, 6&5 arányú győzelme végtelen magabiztosságról tanúskodott. A negyeddöntőben azonban Paul Casey személyében emberére talált, a meccs nem is fejeződött be a „rendes játékidőben”, a felekre rásötétedett, másnap tudták csak befejezni az összecsapást amit végül a 23. szakaszon dőlt el. A világelső az elődöntőben a Heritage tornán öt éves nyeretlenségi szériáját lezáró, tehát jó formában játszó Jim Furykkel csapott össze és szoros csatában (1 up) nyert is, így bejutott a vasárnapi döntőbe. Ellenfele meglepetésre az 50. helyen rangsorolt Gary Woodland volt, aki hasonlóan nagy menetelést mutatott be a tornán. Woodland erős csoportból tudott továbbjutni, ráadásul veretlenül, hiszen legyőzte a Match Play-fenomán Ian Poultert, majd az egykori US Open bajnok Webb Simpsont és a végül nyeretlenül záró Jimmy Walker sem tudta megnehezíteni a feladatát. Az egyenes kieséses szakaszban Woodland sorozatban két ausztrált búcsúztatott, elsőként Marc Leishmant (2&1), majd John Sendent (5&4). Az elődöntőben az European Touron brillírozó Danny Willet következett, ám ezt a meccset is magabiztosan hozta (3&2), ám McIlroy ellen már elfogyott a lendület. Az északír 4&2 arányban nyert, így pályafutása során másodszorra nyert WGC-tornát, Match Play-viadalt azonban első ízben.

A harmadik helyért megrendezett meccsen Willet 3&2 arányban nyert Jim Furyk ellen, így övé lett a harmadik hely.

Érdekesség, hogy a legjobb 16 közé csupán öt amerikai jutott be, a negyeddöntőben viszont már csak ketten képviselték Amerikát. A korai búcsúzók között található a Masters idei bajnoka, Jordan Spieth is, aki másodikként zárt csoportjában, melyet a veterán angol, Lee Westwood nyert meg.

A torna krónikájához hozzá tartozik, hogy Keegan Bradley és Miguel Angel Jimenez összeszólalkoztak, miután a spanyol tiszteletlenül beszélt az amerikai caddie-jével („Pofa be” – mondta Jimenez, Bradley segítőjének) egy vitás szituáció során. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés