Woods történelmi mélységben

Hétfőn nyilvánosságra hozták a férfi golfozók legfrissebb világranglistáját melyen több változás is történt. A legnagyobb kétség kívül az, hogy Tiger Woods nevét immáron nem találjuk az első 100 között. Hasonlóra 1996 óta nem volt példa.

Hétfőn nyilvánosságra hozták a férfi golfozók legfrissebb világranglistáját melyen több változás is történt. A legnagyobb kétség kívül az, hogy Tiger Woods nevét immáron nem találjuk az első 100 között. Hasonlóra 1996 óta nem volt példa.

A világ leghíresebb és sokak által a valaha volt legjobb golfozónak tartott Tiger Woods a legfrissebb világranglistán a 102. helyen áll. A 39 éves amerikai játékost legutóbb 1996-ban jegyezték a Top-100-on kívül, még újonc korában. Woods 433. helyen debütált a profik között, ám miután megnyerte a Las Vegas Invitational tornát - profi pályafutása első versenyét - rögtön a 75. helyre ugrott előre. A tengerentúli PGA Touron jelenleg 79 győzelemmel az örökranglista második helyén álló golfozó 1997-ben lett először világelső, érdekes, hogy ehhez nem volt szüksége győzelemre, a 97-es US Openen elért 19. helyezése is elegendő volt ahhoz, hogy a képzeletbeli trónra ugorjon. A 14-szeres Major-győztes golfozó rekordot jelentő 683 hetet töltött el világelsőként, ezt a pozícióját 2014-ben Adam Scott vette el tőle.

Woods idén Phoenix-ben a Waste Management tornán kezdte meg az évet, ám sem azon a tornán, sem azóta nem tudott maradandót alkotni a PGA Touron. A phoenixi tornán profi pályafutása legrosszabb körét teljesítette a második napon (82), ezt követően csúszott ki a világranglistán az első 50 közül. Woods a Farmers Insurance tornán visszalépett hátfájás miatt, majd a soron következő tornákon már el sem indult. A volt világelső több mint egy hónapja jelentette be, hogy amíg formáját nem találja versenyképesnek, addig nem vesz részt egy tornán sem. Kérdés, hogy Woods vajon a Masters-re összeszedi-e magát, korábban egyetemi szobatársa és jó barátja, az egykori profi golfozó Notah Begay úgy nyilatkozott, hogy barátja augustai részvételére 50%-os esélyt lát.

A golfozók világranglistáját Rory McIlroy vezeti a svéd Henrik Stenson előtt, akit a Masters-címvédő Bubba Watson követ a harmadik helyen. A negyedik a mindössze 20 esztendős Jordan Spieth, majd az ausztrál Jason Day és honfitársa Adam Scott következik a rangsorban. A hetedik helyen a fél éves kihagyás után 2015-ben visszatérő Dustin Johnson áll megelőzve a spanyol Sergio Garciát, aki mögött a veterán Jim Furyk áll a 9. helyen, míg a 10. az a Jimmy Walker aki a hétvégén a Valero Texas Openen tudott nyerni.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés